Restauratie Steenenburg nog in volle gang

Tussen Drunen en Nieuwkuijk ligt Steenenburg. Een groot deel van dit gebied maakte voorheen deel uit van het Land van Ooit en is sinds 2008 in handen van de gemeente Heusden. De gemeente kocht het gebied met het oog op een gerichte sturing op de nodige herontwikkeling.

De restauratie van kasteel Steenenburg is nog altijd in volle gang! De steigers rondom het kasteel verdwijnen, waardoor je nog beter kunt zien hoe het opgeknapt is! In november is ook de Napoleonvijver/Waterloo onder handen genomen. De restauratie is mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit provincie Noord-Brabant. Meer informatie en de vorige video’s vind je op www.heusden.nl/steenenburg

De plannen voor het gebied richten zich op een integratie van stad en land. De integratie is beschreven in de ‘Visie integratie stad-land Steenenburg’, die door de raad is vastgesteld. De landschappelijke en natuurstructuren (vlekken en lijnen) zijn de dragers voor het plan. In de zogenoemde kamers (ruimtes) tussen deze vlekken en lijnen realiseren zich hieronder genoemde onderdelen:

  • In de noordelijke zone: een high-tech medische campus;
  • In de middelste zone:
    • maximaal 120 (zorg)appartementen;
    • maximaal 50 patiowoningen aan het water en;
    • herbestemming van het nu nog roze kasteel.
  • In de zuidelijke zone: maximaal 56 ruime bouwkavels voor exclusiever wonen.

Met deze ontwikkeling wordt er een uniek woon- en werkgebied in Heusden gerealiseerd

Foto’s Ad Hartjes

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen