Wim van Engeland nieuwe voorzitter Leergeld Heusden

Foto: Stichting Leergeld

Theo Nelissen heeft het voorzitterschap van Stichting Leergeld Heusden overgedragen aan Wim van Engeland en Pauline Scheffers is de nieuwe penningmeester.

Theo Nelissen stond samen met Annemarie van Drunen-Brandts en Frans van Delft in 2014 aan de wieg van de organisatie die zich inzet om de gevolgen van armoede voor kinderen van 4 tot 18 jaar te beperken. Twee jaar voor de oprichting werd Theo Nelissen door zijn werk voor de Voedselbank Heusden geconfronteerd met de gevolgen van armoede, ook voor kinderen. Dit inzicht zorgde ervoor dat het idee een lokale afdeling Leergeld op te richten bij hem postvatte. Op 5 november 2014 zag de stichting het levenslicht. Het bestuur van Leergeld Heusden laat bij monde van secretaris Arnold Reijnen weten dat Nelissen het stichtingsbestuur sinds de oprichting “slagvaardig en efficiënt” heeft geleid.

“Theo laat een gezonde stichting achter. Jaarlijks krijgen honderden kinderen in de gemeente Heusden het broodnodige steuntje in de rug. De zwakke financiële situatie binnen een gezin zorgt ervoor dat kinderen vaak letterlijk aan de zijlaan komen te staan. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen en biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en meer eigenwaarde krijgen. Theo mag trots zijn op zijn werk”, aldus Reijnen.

Wim van Engeland

De voorzittershamer werd in de bestuursvergadering van december overgedragen aan Wim van Engeland. Van Engeland was 8 jaar wethouder voor de lokale partij Gemeentebelangen in Heusden. Naast Nelissen nam ook penningmeester Pieter van Eggelen afscheid van Leergeld Heusden. Zijn taken zijn overgenomen door Pauline Scheffers.

Pauline Scheffers

Zie hier de interview van de nieuwe en oude voorzitter Stichting Leergeld Heusden bij HTR-studio:

https://youtu.be/DzSOx7z0UA0

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen