Het is vandaag Blue Monday

Foto: Nieuws.nl

Het is ‘Blue Monday’ en daarmee de meest deprimerende dag van het jaar waarop veel mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Blue Monday
Vandaag maandag 20 januari 2020 is het Blue Monday. Volgens eigen zeggen heeft de Britse psycholoog Cliff Arnall via een wetenschappelijk verantwoorde formule deze dag uitgevonden. In 2005 vond hij deze formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Vakanties nog ver weg
Volgens Arnall komt dat onder andere omdat goede voornemens in het nieuwe jaar zijn mislukt en de vakanties nog heel ver weg lijken. Daarnaast zijn de ochtenden vaak nog donker en is de maandag voor veel mensen toch al de zwaarste dag van de week. Hoewel Arnall veel kritiek kreeg is er ieder jaar veel aandacht voor dit fenomeen en hebben sommige winkels zelfs Blue Monday aanbiedingen om je weer wat beter te laten voelen.

Tip om Blue Monday door te komen
Vorig jaar plaatsten we enkele tips van ‘Geluksprofessor’ van Hees om Blue Monday door te komen. Zo kun je zorgen voor een kleurrijk ontbijt met extra fruit. Ga lekker de deur uit en ga even wandelen of een stukje fietsen. En laat je lekker helemaal gaan en zing bij voorbeeld uit volle borst mee met je favoriete liedje op de radio. Via de onderstaande link lees je het hele artikel met nog meer tips en adviezen.

Zie ook: Hoe kom je Blue Monday het beste door?

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen