Rowdy van Son wereldkampioen met zijn zebravinken

Rowdy van Son uit Vlijmen is zaterdag in de Portugese badplaats Matosinhos in Portugal voor de vierde keer Wereldkampioen geworden met zijn zebravinken. De jury wist vier van zijn ‘getekend witkop grijze zebravinken’ te kronen tot de mooiste ter wereld.

De jury keek bij de beoordeling van de vogels naar verschillende factoren, waaronder de conditie, houding en het formaat van het beestje. “Ook wordt gekeken naar de kleurstelling en pluimage van het verendek, dus de veren en de kleuren hiervan moeten perfect zijn” laat de wereldkampioen weten. De vogelkweker heeft in aanloop naar het WK in Portugal er alles aan gedaan om zijn zebravinken in topconditie te brengen en dat heeft geresulteerd in een wereldkampioenschap.

Rowdy van Son werd zondagavond gehuldigd door een echte Kuijkse wethouder namelijk Thom Blankers. En niet zo maar een huldiging want Rowdy was voor de 4e wereldkampioen in 3 jaar tijd. Dat kon de gemeente natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan. Van de week druk werd er vergaderd en besloten dat burgemeester Willemijn van Hees samen met een door Rowdy bedachte plaats een kampioensboom zal gaan plaatsen. Rowdy zal het nog druk krijgen met het plaatsen van bomen want van zijn vrienden was er al een boom beschikbaar en Dave Tausch bood daarnaast ook nog eens een kampioensboom aan vanuit café herberg de Pul.

De organisatie had het zo goed georganisieerd dat er zelfs voor alle aanwezige een vinkje beschikbaar was. Natuurlijk geen zebravink want die moeten gaan trainen voor het volgende kampioenschap maar heerlijk bereide slavinkjes, een snack met een knipoog 😉

Het was een gezellig feestje in de café  herberg de Pul.

 

Overige foto’s Wil Gulpen fotografie

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen