Alzheimer Café: Hoe houd je de regie?

Foto: Pixabay

Op 27 februari a.s. is het thema van het Alzheimer Café: Hoe houd je de regie bij dementie?  Dat is voor mensen met beginnende dementie veelal de vraag. Daarom start Alzheimer Café dit keer met de korte documentaire  “Ger, mijn hoofd in eigen hand”.

De hoofdpersoon Ger, ex-docent verpleegkunde, wordt als kritische Alzheimer-patiënt gevolgd. Het is een zeer persoonlijk portret. De uitdaging van Ger is om nuttig te zijn voor de maatschappij. Ook de omgang met zijn omgeving, seksualiteit, de regie over zijn financiële situatie en persoonlijke wensen rond de ziekte spelen een belangrijke rol. En wat spreek je af met anderen en vooral met jezelf? Samen met gespreksleiders Mary van Son en Marion Arends praten we daarna verder over deze vragen.

Iedere vierde donderdagavond van de maand organiseert het Alzheimer Café Heusden een bijeenkomst. Om 19:30 uur gaat het café open. Het programma start om 20:00 uur. Om 21:30 uur eindigt het officiële programma. Het café sluit uiterlijk om 22:00 uur. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/ahcheusden of neem contact op met Sjef van Herpt, 06-37614842, mail  [email protected].

Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30, 5251BE Vlijmen

Dit alzheimer café is een samenwerking met Alzheimer Nederland, Stichting Schakelring en Contour De Twern Heusden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen