Politie controleert op fietsverlichting

Foto: daarkunjemeethuiskomen.nl

De politie heeft donderdagmorgen in Drunen gecontroleerd op werkende fietsverlichting. Daarbij zijn een aantal fietsers verbaliseerd voor het fietsen zonder verlichting. Als fietser ben je erg kwetsbaar in het verkeer, dus zorg dat je zichtbaar bent met goed werkende verlichting!

Check dan regelmatig je verlichting
Niet alleen jij, ook je fietsverlichting moet een lange adem hebben. De batterijtjes raken leeg. Doen die van jouw fiets het nog? Tip: zorg dat je altijd een voorraadje batterijen thuis hebt, op een vaste plek. Dan is het zelfs in de drukke ochtendspits zó gepiept om er even een nieuwe in te zetten. Kleine moeite, groot belang. Met goede verlichting neemt de kans op een aanrijding in het donker af.

Verkeersveiligheid is belangrijk
De politie vindt het belangrijk dat iedereen zich veilig en comfortabel van A naar B kan verplaatsen. En dat je dat zoveel mogelijk duurzaam doet, bijvoorbeeld door vaak de fiets te pakken. Helaas komen er nog ongevallen voor en ieder ongeluk er één te veel is. Daarom blijft de politie continu scherp op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Aandacht voor goedwerkende fietsverlichting hoort hier bij.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen