Hof van Heusden wéér onderscheiden als ‘Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel’

Foto: Hof van Heusden

Hof van Heusden mag zich voor het derde jaar op rij bij een select groepje scharen… Van de ruim 900 speciaalzaken in Nederland mag Hof van Heusden zich samen met 31 anderen als eerste in 2020 Gecertificeerd Foodspecialiteitenwinkel noemen. Hét keurmerk voor de Foodspeciaalzaken die eruit springen in kwaliteit, onderscheidenheid, servicegerichtheid, hygiëne, klantvriendelijkheid en dergelijke!

Maandag 17 februari was voor 32 foodspecialiteitenwinkels een hoogtepunt. Tijdens de ‘Uitblinkerslunch’ op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd werden de certificaten uitgereikt door Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

In samenwerking met de firma FOODBASE uit Wageningen is een totaal nieuw en transparante certificering opgezet waarbij ondernemers in foodspecialiteiten worden getoetst op vier gebieden namelijk winkeluitstraling, hygiëne & voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. Ervaren en getrainde inspecteurs en professionele mystery shoppers dragen zorg voor een totaal onafhankelijke certificering.

Nederland telt honderden foodspecialiteitenwinkels die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die bewust inkoopt.

“Iedere dag wil je maximaal scoren en doe je hard je best om op alle vlakken te excelleren. De vernieuwde opzet van de Certificering Foodspecialiteitenwinkels biedt met de uitgebreide rapportages handvatten om het toekomstbeeld te waarborgen. Door het behaalde certificaat kunnen wij uitstralen dat wij bekroond zijn tot Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel!”, aldus de heer Nieuwenhuis.

De ondernemer voldoet aan de eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel op het gebied van hygiëne, inrichting, wettelijke normen, productkennis, assortiment, klantvriendelijkheid en uitstraling. Met het certificaat bewijst de ondernemer alle vakmanschap in huis te hebben en samen met zijn vrouw continu inspanning levert om consumenten op de juiste manier te inspireren en adviseren.

 Uit de rapportages van de jury kwam naar voren dat deze winkel zich onderscheidt op alle denkbare vlakken van hun assortiment. Maar ook de product,- en vakkennis, uitstraling in de winkel en het hoge serviceniveau hebben ertoe geleid dat Hof van Heusden zich heeft gecertificeerd met de hoogst mogelijke score die de jury kon toekennen!

 “Theo en Petri Nieuwenhuis zijn hiermee een voorbeeld voor de gehele branche.” Aldus Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

Stichting Foodspecialiteiten Nederland is een initiatief van het Vakcentrum Foodspecialiteiten; de onafhankelijke belangenbehartiger en bewezen partner van zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen