Frans van Buul is Haorendammer van t jaor 2020

Foto: Haorendam

Elk jaar wordt er in Haorendam iemand gekozen die veel voor de gemeenschap doet of gedaan heeft.. Dit jaor komt Frans van Buul deze ere-titel toe!

Jarenlang was hij als directeur verbonden aan onze Haorsteegse basisschool: De Lambertus. Hierna, en nu nog steeds, is hij verbonden aan stichting Scala. Hij ging een uitdaging aan : Hij richtte een hele nieuwe school op: De Bosbessenschool!

Op dn Haorsteeg zien we hem regelmatig als boerke door de Haarsteegsestraat rijden, maar niet zomaar een boer, maar de opvolger van de rijkste boer van Haorsteeg: en wel in het huis van Januske Pulles.  Hier is hij tevens “hoteleigenaar” en “aspergekweker”!

Frans is goed ingeburgerd, maar echt helemaal Haorsteegs is hij niet. Van oorsprong een “Kuijkse kwast”. Nu hij een Haorendammer is, heeft hij ook n streepke meer ,Naast de Kuijkse kleuren: rood-geel-blauw:  een wit streepke!

Frans is  een liefhebber van muziek. Hij maakt muziek op gitaar en piano en maakte onderdeel uit van een band., jarenlang was hij  muzikaal leider van het tienerkoor. Deze zomer organiseerde hij de Landmarkt op de Haorsteeg. Dit was een enorm succes!

Frans is  druk in de weer met Carnaval. Hij is de “manager” van de Local Heroes, regelt de optredens voor de playbackshow en treedt al enkele jaren op als jurylid met de kletsmaaiersavonden. Naast jurylid voor Haorendam zagen we hem ook als jurylid  bij de verkiezingen voor de jeugdburgemeesters.

Als echte kindervriend richt Frans zich  ook op het stimuleren en het enthousiasmeren  van de kinderen om  deel te nemen aan  de plaatselijke carnaval en dan m.n. : de kinderoptocht. Dit doe hij niet in zijn een(d)tje, maar samen met zijn vrienden van de ”Local Heroes”.

Net na  11 november brengt hij een bezoek aan de Lambertusschool om de jeugd warm te laten lopen, en gaat hij daags voor carnaval met de deelnemende jeugd frietjes eten bij Roy’s Diner.  Hij  benadert sponsors, bezoekt een bouwhal met de kinderen en brengt de bouwende kinderen een bezoek, waarbij een zakje chips en een bemoedigend woord niet ontbreekt.. Dit organiseer hij voor het 3e jaar en hij heeft al plannen voor een 4e jaar om het regionaal te gaan aanpakken, Geweldig!

Wij zijn bijzonder trots dat Frans op dn Haorsteeg woont en hopen dat hij nog heel wat jaren zich  kan  blijven inzetten voor de jeugd in ons dorp. Frans, bedankt dat jij je steen(d)tje bijdraagt aan de leefbaarheid van ons Haorendam. Terecht dat jij onze Haorendammer van  het jaor 2020 bent.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen