Pas op: E-mail met de tekst ‘Rabo Online Bankieren is vernieuwd’?

Foto: Pixabay

Er komen talloze meldingen over een mail uit naam van de ‘Rabobank’ met de tekst ‘Rabo Online Bankieren is vernieuwd’ in de onderwerpregel. Deze mail lijkt qua opmaak best overtuigend, maar is wel degelijk vals.

De koptekst van de mail bevat de tekst ‘De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Wetgeving – Wat betekent dit voor u?’, en in de mail kun je verder nog lezen welke gevolgen dit voor jou heeft.

‘Niet beschermd tegen AVG-wetgeving’
De privacy en de veiligheid van jouw persoonlijke gegevens zijn voor de bank vanzelfsprekend buitengewoon belangrijk, zo wordt met groots vertoon gesteld. Ondanks meerdere contactpogingen maak je echter nog gebruik van een verouderde betaalpas. Je bent om deze reden niet beschermd tegen wetgeving op het vlak van de AVG, dus moet je een nieuwe bankpas aanvragen, luidt het excuus.

Kenmerken valse e-mail
Overigens wordt verder niet precies gespecificeerd waarom de nieuwe betaalpas deze bescherming wel zou moeten bieden, maar dat hoeft ook niet: de mail is niet van de Rabobank afkomstig. Dat kun je voor de rest ook afleiden aan de generieke aanhef (‘Geachte relatie’), wat ongebruikelijke zinsconstructies, het mailadres [email protected] en de vervalste url rabobank-avg-wetplicht.nl/

Waarschijnlijk hopen ze je van de wijs te brengen door de geloofwaardige opmaak en termen als AVG in de hoop dat je denkt ‘ja, dat is vast belangrijk, laat ik het maar doen’. Heb jij deze mail gehad? Gooi ‘m gerust weg.

Bron: Opgelicht?!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen