Groenbeheer in volle gang en aanpak ondergrondse afvalbakken op Steenenburg

Foto: WGF

Grote stapels boomstammen en zware machines die met veel kabaal hun werk doen, geven de argeloze voorbijganger het beeld dat er een flinke kaalslag plaatsvindt op Steenenburg. Maar niets is minder waard.

Het groenonderhoud dat er momenteel wordt uitgevoerd, heeft tot doel de grootse allure van het bos met zijn laanstructuren in ere te herstellen. Daartoe wordt klimop van bomen verwijderd en gevaarlijke bomen gekapt. Ook wordt de taxus die in de tijd van het Land van Ooit is geplant, verwijderd. Het bosgebied aan de zuidwestzijde wordt uitgedund om de zogenoemde toekomstbomen meer lucht en licht te geven. In de herfst van dit jaar gaan we op een aantal opengevallen plekken nieuwe bomen planten.

Maatregelen ondergrondse afvalbakken
Langs de lanen van Steenenburg staan in totaal 28 ondergrondse afvalbakken die nog uit de tijd van het Land van Ooit stammen. Bij een controle van deze afvalbakken is geconstateerd dat 2 afvalbakken zodanig zijn doorgeroest dat ze gevaarlijk zijn. De deksels van deze bakken zijn inmiddels verstevigd, waardoor er geen gevaar voor doorzakken meer is. Op termijn gaan we alle ondergrondse afvalbakken verwijderen.

Binnenkort weer wandelingen
Na het succes van de vorige wandelingen, zijn er binnenkort weer één of meer informatieve wandelingen door Steenenburg. Tijdens deze rondgang worden de deelnemers geïnformeerd over de actuele ontwikkelingen in het gebied en over werkzaamheden zoals het groenonderhoud dat momenteel plaatsvindt. Het plan is om de wandelingen in maart of april te houden. Een exacte datum is nog niet bekend en deze wordt binnenkort bekendgemaakt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen