De Vuelta komt eraan

Foto: Gemeente Heusden

De 75ste editie van de Ronde van Spanje gaat van start in Nederland en dat is bijzonder! Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. En nog meer bijzonder is dat de Vuelta de gemeente Heusden aan doet! Markeer zaterdag 15 augustus 2020 dus nu al met een rode stift in je agenda, want rood is de kleur van La Vuelta!

Etappe door onze gemeente
De tweede etappe van de ronde van Spanje loopt door de gemeente Heusden. Het peloton start op 15 augustus 2020 in het centrum van ’s-Hertogenbosch en koerst  (tussen 13.00 en 13.30 uur) door de kernen Vlijmen, Haarsteeg, Herpt en Heusden. Daarna vervolgen de renners hun weg richting Utrecht. Bekijk hier de volledige etappe-route die door onze gemeente loopt.

Evenementen
Samen met La Vuelta Holanda, TeamBrabant 2000, het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat, lokale ondernemers en inwoners maken we er een bijzondere doortocht van. In aanloop naar de etappe worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Organiseer jij ook een evenement? Vraag dan op tijd een vergunning aan! Bekijk hier of en hoe je een vergunning kunt aanvragen.

Verkeersmaatregelen
In verband met de doorkomst van het peloton worden op 15 augustus 2020 verschillende wegen 2,5 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. De route moet dan ook vrij zijn van obstakels en geparkeerde auto’s. Ook wordt afrit 44 (Vlijmen) van de A59 afgesloten voor doorgaand verkeer en zal er enige uren geen openbaar vervoer zijn. De exacte tijden worden later bekend gemaakt.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen