Iedere overledene is een verdriet

Foto: Pixabay

In onze gemeente Heusden zijn mensen besmet met het Coronavirus. Enkelen van hen liggen op de intensive care en het gaat helemaal niet goed met hen. Helaas is één van hen zaterdag overleden aan de Coronavirus. Dit besef maakt verdrietig en we zouden het liefst aandacht besteden aan iedereen die getroffen wordt door deze crisis.

Omdat de GGD  ons niet meer in contact kan brengen met patiënten of nabestaanden, herhalen we bij deze onze oproep contact met ons op te nemen via [email protected].

Iedere overledene is een verdriet, nooit een getal
Brabant zet zich schrap voor veel sterfgevallen en dan bestaat de kans dat een individueel sterfgeval opgaat in de grotere crisis. Dat een overledene een getal wordt. Dat willen we niet!
Wij nemen heel graag contact op met nabestaanden om u bij te staan in wat voor u een extra moeilijke tijd is. We kunnen u bellen of een kaartje sturen en doen dat meer dan graag.

Aantal Nederlandse doden door coronavirus stijgt tot 136
In een dag tijd zijn 30 mensen in Nederland overleden aan de ziekte Covid-19, die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het totaal aantal doden komt daarmee op 136, maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdag bekend. Verder werden sinds vrijdag 637 mensen positief getest op het virus, waardoor het totaal aantal besmettingen nu op 3631 staat. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 63 en 95. De meesten overledenen zijn tussen de 80 en 84 jaar. De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant. Het zijn er 1180. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418). In totaal zijn 836 mensen in een ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege het virus. Op de afdelingen intensive care (ic) liggen nu zeker 293 patiënten met Covid-19. Dat is het laatste cijfer van de Nationale Intensive Care Evaluatie, die continu nieuwe informatie krijgt over de situatie in ziekenhuizen.

Het RIVM gaat ervan uit dat meer mensen besmet zijn met het coronavirus dan nu bekend is. Niet iedereen wordt meer getest.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties