Vendelen voor de kwetsbare ouderen

Via onze hoofdman Eric Jan van Eggelen kwam bij mij een bericht binnen, waarin hij aandacht vraagt voor het brengen van een vendelgroet. Mij, als PR functionaris, leek het een mooi gebaar via dit mediakanaal hiervoor aandacht te vragen.

In navolging van de ad-interim kring secretaris van het Land van Cuyk wil ik me dan ook richten tot alle vendeliers van de Gilden uit de kring Maasland.

Het is de bedoeling dat op zaterdag 11 april om 13.30 uur op het lied “Brabant” van Guus Meeuwis zoveel mogelijk vendeliers op allerlei plekken, voor de kwetsbare oudere gildeleden die alleen zijn of in een verzorgingshuis wonen, een vendelgroet brengen op dit lied. Door op die dag op dat tijdstip te gaan vendelen draagt u op een geheel eigen wijze bij om zo deze personen een hart onder de riem te steken. Door mee te zingen of op een instrument te spelen geeft u het vendelen een extra dimensie. Afgelopen zaterdag zijn twee gilden u reeds voorgegaan. Ik spreek, namens ons gilde, de hoop uit dat alle vendeliers uit de kring hier gehoor aan geven. Op deze wijze bent u allen een steun voor de (kwetsbare) ouderen, maar ook herdenkt u zo onze reeds overleden gildebroeders-zusters. Het zou geweldig zijn als u deelneemt.

Namens het gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk
ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt
Public Relations en 1e Jonge Deken

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen