Een bijzonder afscheid

Foto: Pixabay

Dinsdag 5 mei 2020 de dag van de bevrijding, dit jaar alweer 75 jaar geleden dat wij onze vrijheid vieren. Bijzonder omdat er nu iets gebeurt wat wij ons al burger niet konden voorstellen. De oorlog met alle nare gevolgen maar nu midden in de werkelijkheid overvalt ook  weer ons de dood.

Dinsdag hebben wij afscheid genomen van een van onze dierbaren, in dit geval een van onze gasten van de dagbesteding van “Die Heygrave”. In deze tijd, waarin het virus nog steeds aanwezig is, was het zij die ons naast drie overige deelnemers ontvallen.

Zij was niet het slachtoffer van het virus maar onder de voren vermelden overledenen was het er wel een die als gevolg daarvan het leven liet. Op initiatief van een van de vrijwilligers wass er dinsdag een bijzonder afscheid. Vele deelnemers en alle vrijwilligers stonden opgesteld voor “Die Heygrave” waar de rouwauto met het stoffelijk overschot even halt hield. Hier was er de gelegenheid om een roos op de kist te leggen. Waarna de stoet vertrok naar het crematorium. Het was het laatste gebaar wat wij konden maken om zo afscheid te nemen van haar. Het was bijzonder om te zien hoe in deze tijd de onderlinge verbondenheid aanwezig is. Samen met allen die aanwezig waren wens ik de overledene een goede reis. Fijn dat wij er voor u mochten zijn.

Voor nu kan ik alleen zeggen, ben er voor elkaar maar vooral pas op elkaar, we moeten het samen doen.

Michel Omtzigt
Vrijwilliger dagbesteding “Die Heygrave”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen