Update RIVM corona-virus

Foto: Pixabay

Op de intensivecareafdelingen liggen woensdag 628 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 16 minder dan dinsdag. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op dit moment liggen er 605 coronapatiënten op de intensive care in Nederland en 23 in Duitsland. Het aantal mensen dat om andere redenen dan Covid-19 op de intensive care ligt is 397.

In gemeente Heusden zijn 135 meldingen van het corona-virus en inmiddels zijn 20 personen overleden aan deze virus uit onze gemeente.

“Het aantal Covid-patiënten op de ic blijft gestaag dalen. We verwachten dat de komende week de non-Covid-zorg weer verder wordt opgepakt”, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5204. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 36 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 27 naar 11.153. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 41.319. Dat zijn er 232 meer dan op dinsdag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen