De Voorste Venne in coronatijd

Foto: De Voorste Vennen

Een filmpje pakken of een gezellige cabaretavond meemaken, een prachtig concert beleven  of een indrukwekkend theateroptreden bekijken: al twee maanden staat de theaterzaal in de Voorste Venne leeg. Een theaterzaal die bedoeld is om talent uit de regio een podium te bieden.

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat het publiek zich een weg zocht in de zaal. Zaterdag 23 mei vertoont HTR televisie waar de zaal ook weer voor bedoeld is. In een weliswaar lege zaal toont HTR wat voorproefjes van wat er volgend seizoen op de planken komt. Regionaal talent, jong en oud. Met optreden van pianist Robin Pigmans namens Utopia Klassiek. “Utopia klassiek” start volgend seizoen weer met concerten op zondagochtend. Iedere laatste zondag van de maand spelen jonge topmusici uit binnen- en buitenland in de Utopiazaal in de Voorste Venne. Een aaneenschakeling van klassiek muzikaal talent.

SHJ Drunen (Turn en dans) toont twee choreografieën. De oudere meiden dansen als serveerster op het nummer Bad Boy Good Man. De jonge meiden dansen op het nummer The Race. Dat is een mix van drie verschillende nummers.

En natuurlijk met een greep uit het aanbod van het Pieck (centrum voor de kunsten) wat gevestigd is in de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein. Het Pieck laat een kort stukje zien van de dansvoorstelling Cinderella. De opvoering van Cinderella is verplaatst naar 25 oktober. Vervolgens geeft Wilmie Thielen een open dansles “Dans en Balans”. Doe mee,beweeg mee! Wilmie geeft deze les wekelijks bij het Pieck. Plezier in bewegen staat voorop.

Het Pieck organiseert op 11 april 2021 voor de derde keer het Pieckfestival. Dit doen we in samenwerking met de Voorste Venne. Een gratis festival vol creativiteit, muziek en kunst!
In de editie van 2019 programmeerden we in het CultuurCafé een samenspel tussen zangdocente Maaike Hermans en haar cursisten. Het plezier spatte ervan af. Zaterdag op
HTR een inkijkje in een zangles van zangdocente Maaike Hermans met cursiste Sofia Nadzharyan met aansluitend de uitvoering van Sofia van No Peace van Sam Smith.
De vertolking van een cellostuk van (F.Chopin) door cursist Reinier Luth is eveneens als voorproefje voor het komende Pieckfestival te bekijken en beluisteren.

Meer informatie over de programmering in het seizoen 2020-2021 vind u op de site van deVoorste Venne. www.devoorstevenne.nl
HTR televisie zaterdagavond 23 mei op ZIGGO kanaal 42 vanaf 19.00 uur.
Kijk ook op www.htrmedia.nl bij tv uitzending gemist !

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties