Column Jack Thomassen: Huis te koop

Foto: Jack Thomassen

Drunenaar Jack Thomassen schrijft veel columns en korte verhalen. Voor onze lokale site Heusden Nieuws. zal hij regelmatig ook een column schrijven over zijn belevenissen en met deze keer weer een nieuwe versie. Deze column van mei gaat over Huis te koop.

We hadden nooit gedacht dat we ooit tot dit besluit zouden komen. Het is niet zomaar overhaast, hoor. Echt niet. We hebben er wel degelijk goed over nagedacht. Oké, het is een drastisch besluit, maar het is niet anders. Want we zijn het namelijk beu. Goed beu. Kijk maar eens goed naar de foto’s. Zo ziet onze buurt op ’t Sempke er tegenwoordig uit. Al weken staat er bijvoorbeeld een oude gebruikte vrieskist in de brandgang. Bovendien ligt er regelmatig grof vuil naast de toegang tot de ondergrondse afvalcontainer. Wordt er oud papier langs de straat gezet, terwijl de ophaaldag al is geweest. En alsof dat niet genoeg is, hebben we te maken met vernielingen aan publieke gebouwen en houden zich ’s avonds in de buurt en in de brandgangen groepjes jongeren op. We denken er dus aan om hier weg te gaan en ons HUIS TE KOOP te zetten.

Vooral baart het ons zorgen dat die groepjes jonge gasten zich hier verzamelen en als het donker wordt, op de speelpleintjes hun gang denken te kunnen gaan. De bouwhekken rondom de gesloopte school De Wegwijzer moesten het al verschillende keren ontgelden, alsmede een raam van de kleedkamers van de gymzaal. Als binnenkort de bouw van de nieuwe woningen gaat beginnen en er vanzelfsprekend dure spullen opgeslagen liggen, vrees ik dat dit het gilde van zogenaamde nachtwerkers aantrekt. En mochten ze bakzeil halen, ze dan maar eventjes in onze wijk gaan ‘shoppen’. Aangezien wij dat al eerder hebben meegemaakt, gaan we niet zitten wachten tot er misschien wel iemand ’s nachts naast mijn bed staat en netjes en beleefd om mijn portemonnee komt vragen.

We wonen inmiddels bijna 40 jaar in dit huis. En het valt mij zwaar om het te gaan verkopen en uit deze buurt te vertrekken. Maar voordat ik verder ga, even dit: Wist u dat ik ons huis al eerder bijna had verkocht? Aan één van de collega’s bij de houthandel. Die was dringend op zoek naar een huis voor haar gezinnetje. Na voorzichtig uitgevogeld te hebben wat haar budget was, overwoog ik al om een groot bord met: TE KOOP in de tuin te zetten. Toen collega daar lucht van kreeg, was ze er als de kippen bij om interesse te tonen en op haar beurt te overwegen om een bod uit te brengen. Door ‘niet nader te noemen omstandigheden’ was de koop uiteindelijk afgeketst. Jammer. Voor beide partijen.

Wat die rotzooi in de buurt betreft, dat is een kwestie van handhaven, denk ik. Of elkaar aanspreken. Als we zouden weten wie dit doet, tenminste. Want we weten wat er gebeurt, maar geen man die iets gezien heeft. Liep je ’s avonds nog de hond uit te laten en lag er bijvoorbeeld bij de afvalcontainer eens een keer niets naast, kom je de volgende ochtend langs dezelfde plek, ligt er een strandstoel, zakken vuil en houten planken, die never nooit niet in die klep gepast hadden. Een lekker ouderwets gevalletje ‘bij nacht en ontij’ dus. Maar, goed. Als de mannen van de gemeente Heusden die zooi steeds met een bakwagentje op komen halen, loont het blijkbaar ook nog eens de moeite om je rommel overal maar neer te pleuren. Op tijdstippen dus wanneer de meeste brave burgers liggen te slapen.

 

Waarschijnlijk zal het ergens anders ook wel iets zijn, waar onze toekomstige buren zich druk over maken. Toch denk ik dat we de stap gaan wagen. Dus… binnenkort in de verkoop: In een rustige nette wijk in Drunen, met opgeruimde tuintjes en zicht op een speeltuintje, met daarnaast mooie nieuwe woningen. Een veilige omgeving, waar u zelfs ’s nachts zonder zorgen uw hondje uit kunt laten. Ons huis heeft regelmatig de nodige veranderingen ondergaan. Om de 15 jaar een nieuwe keuken, toilet en badkamer. Jaarlijks onderhoud aan de vrij jonge verwarmingsketel, ga zo maar door. Nou, steek uw belangstelling vooral niet onder stoelen of banken en denk eens aan een leuk tegen elk aan te nemen bod voor ons eeeh… huurhuis. Dan ga ik wel even met de woningbouwvereniging overleggen. Dat komt vast wel goed. Vertrouw mij maar.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Reacties