Zomerworkshops en cursussen bij Het Pieck

Foto: Het Pieck

Het Pieck biedt deze zomer verrassende zomerworkshops en cursussen aan. Dus steek die handen maar uit de (korte) mouwen en kom dansen, theater maken of steenhouwen óf kies uit de vele andere workshop mogelijkheden!

Natuurlijk werken we ook gedurende de zomeractiviteiten volgens de richtlijnen van het RIVM; op afstand, in kleine groepen en waar mogelijk buiten.

In de zomervakantie staat de ‘kinderkunstweek’ op de planning. Een divers kunstzinnig aanbod voor kinderen die de lange zomer beu zijn en dolgraag weer samen iets creatiefs willen doen! Het programma wordt nog steeds aangevuld, raadpleeg daarom de website voor het up-to-date aanbod.

De ‘Verdiepingsweek Textiel’ voor volwassenen is een oude bekende en vind dit jaar plaats onder leiding van Marianne van Heeswijk. Vier dagen lang verklein je je wereld tot die van textiel en ga je lekker intensief aan de slag. Heb je meer zin om je te verdiepen in de kunst van het steenhouwen dan kun je terecht bij de ’Zomerweek Steenhouwen’. Gerard van Rooij begeleidt je stap voor stap. Techniek, vorm, beheersing van de gereedschappen en expressie, het komt allemaal voorbij. Bij de ‘Zomerworkshop theaterdans’ staat het creatieve proces voorop. Met doeken, voorwerpen en gedichten maak je, op inspirerende muziek, een theaterdans met Wilmie Thielen.

Voor wie nu al creatief wil genieten
Ook vóór de vakantie zijn er al talloze creatieve workshops. Zo zijn we begonnen met de korte cursus keramiek ‘Rakustook’, bestaande uit vier voorbereidende lessen plus een afrondende stookdag. Bij ‘TikTok dans’ leer je van Danique de wat lastigere TiktTok choreografiën zodat je ook hiervan een eigen tiktok filmpje kunt maken. Of ga mee naar buiten en laat je inspireren in de workshop ‘buiten tekenen en schilderen’ met Janus. Bij ‘Lacing met leer’ maak je een product van leer volgens hand-naaitechnieken, oftewel ‘lacing’. Het wordt zowel constructief als decoratief gebruikt, soms lijkt het een soort vlechtwerk, heel kunstig!

‘Ein-de-lijk weer de vloer op’ is de workshop jongeren theater waarin Marjolein de kneepjes van het vak met je doorneemt en je, de titel zegt het al, eindelijk weer eens samen meters gaat maken op de vloer. De workshop wordt zowel op 3 avonden als op één dag gegeven. Wie van dansen houdt kan zijn hart ophalen bij onze dansdocente Wilmie. Verschillende workshops passeren de revue; Bij de ‘Afrikaanse dans workout’ gebruik je je hele lijf op opzwepende Afrikaanse muziek. ‘Los op latin’  is een pittig lesje waar je veel energie van krijgt!

Kader
De zomerweken lopen van 1 juni tot 24 augustus en zijn nog volop in ontwikkeling. We verwachten nog; ‘kindertheater; verhalen verzinnen/spelen’, de ‘muziekweek’, ‘avonturentheater voor jongeren’ ‘teksttheater voor volwassenen’ een ‘dans jezelf workshop’ en ‘dansers workout’ Schrijf je tijdig in om verzekerd te zijn van een plekje!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen