Succesvolle opstart Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk

Foto: Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk

Op 6 juni heeft het gilde voorzichtig weer een opstart gemaakt met de schietoefeningen. Er waren ongeveer twintig schutters die aan deze activiteit hebben deelgenomen. Allen hielden zich keurig aan de afgesproken tijden hetgeen inhield dat eenieder gespreid op het terrein aan kwam.

Over de sfeer kan gezegd worden dat die enigszins uitgelaten was men vond het fijn elkaar weer te zien en te ontmoeten, al werd wel de 1,50 m regeling in acht genomen. Het was voor sommige leden nog wel wat onwennig met name de looproute in het clubhuis was even nieuw, maar al snel liep dit op rolletjes. Ook was er door de kantinebeheerder Jan Kivits gezorgd voor enkele kannen koffie en thee, die buiten op de tafels waren neergezet. Daarnaast was het onze gildezuster Melissa de Pinth die, ter gelegenheid van haar verjaardag, gezorgd had voor een eigen gebakken cake -die door de schutters smakelijk werd opgegeten-. Tijdens deze middag werden de ervaringen van de afgelopen 11 weken uitgewisseld, opmerkzaam was dat deze periode bij velen indruk maakt, de meeste hadden/hebben wel een ervaring met het virus -de een dichtbij en de ander wat verder af-. Al met al kan het gilde spreken van een geslaagde middag die rond 18:00 uur ten einde liep.

 

Omdat deze middag als goed verlopen kan worden gezien heeft het gilde besloten om aanstaande zaterdag 13 juni het een vervolg te laten hebben. Om 14:00 uur begint het met het 1e tijdslot, dit zal gevolgd worden door een 2e wat aanvangt om 16:00 uur. Net als op 6 juni is deelname geheel vrijblijvend en geldt de uitslag niet voor de competitie, wel zullen de resultaten worden genoteerd. Leden die zich willen aanmelden voor deze middag kunnen dat , bij voorkeur per e-mail, doen bij de hoofdman Eric Jan van Eggelen  [email protected].

Er hebben zich reeds 18 schutters gemeld. Voor een ieder geldt, ook al heeft u geen zin om te schieten, komt u gerust langs, hierbij geldt wel dat u zich dan ook vooraf moet melden op dezelfde wijze als zij die wel schieten. Het is immers gewoon fijn om elkaar, met in acht name van de regelgeving, te kunnen blijven ontmoeten.

Namens het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk, ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt PR & 1e Jonge deken

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen