Skeelerroute geopend in Nieuwkuijk

Op dinsdag 7 juli is de eerste officieuze skeelerroute van de gemeente Heusden geopend en wethouder Peter van Steen gaf het startschot. Dit bijzondere initiatief is door een groep van 5 Jongerenambassadeurs ontwikkeld om de zomer van kinderen en jongeren kleur en beweging te geven.

In mei en juni bedachten de Jongerenambassadeurs van de gemeente Heusden een levendige skeelerroute en is gelanceerd bij de Emmamolen in Nieuwkuijk; één van de startpunten van de skeelerroute. De route is in totaal 17 km, maar je kunt deze ook in delen rijden.

Vanaf de opening is de skeelerroute te downloaden op de website van www.samenmetdejeugd.nl
Tijdens de zomermaanden juli en augustus worden verschillende challenges gedeeld die je tijdens het skeeleren kan uitvoeren. Deze vind je op het instagramaccount van de jongerenambassadeurs: @JAHeusden. Na de zomer zal Skeelervereniging Skeeler Vrienden Drunen de route onderhouden.

Jongerenambassadeurs
”Jongeren, laat je horen!”, zo luidde de oproep van minister-president Rutte. Nog vóór deze boodschap zetten de nieuwe Jongerenambassadeurs uit de gemeente Heusden zich al in om de stem van jongeren te laten horen richting het lokale beleid. De jongeren worden ondersteund door het Jongerenwerk R-Newt, gemeente Heusden en het Innovatienetwerk Jeugd.

Foto’s Wil Gulpen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen