Expositie ‘Architectuur Bossche School’ in aula Duynhaeghe

Foto: Bart Beaard

Op de begraafplaats Duynhaeghe in Drunen staat een aula die in 1985 gebouwd is in de architectuurstijl van de Bossche School. Heemkundekring Onsenoort heeft van Gemeente Heusden de medewerking gekregen om in dit gebouw over dit onderwerp een expositie in te richten.

In de aula staan informatieborden over de theorie achter de architectuurstijl en informatieborden met afbeeldingen van de Bossche Schoolprojecten in de gemeente Heusden. Ook is er uitleg over de vele detailleringen binnen en buiten de aula die architect Jan de Jong in die periode veel toepaste.

Zondagmiddag 9 augustus is de expositie weer geopend vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur. Om 13.30 en om 15.00 uur zal er een PowerPoint presentatie plaatsvinden. In verband met de coronamaatregelen is voor de presentatie het aantal plaatsen beperkt en moet men zich vooraf aanmelden via [email protected].

De aula is gelegen aan de Akkerlaan 2 in Drunen. De Akkerlaan is een zijweg van de Duinweg. Komend vanaf de rotonde bij De Remise staat juist voorbij de Heidijk links het richtingbord. Bij het parkeerterrein is de ingangspoort.

Buitenaanzicht van de aula op de Algemene Begraafplaats Duynhaeghe in Drunen, gebouwd in de architectuurstijl van de Bossche School. Collectie Bart Beaard

Het interieur van de aula met vele kenmerkende detailleringen uit de architectuurstijl van de Bossche School. Collectie Bart Beaard

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Reacties