Heusdense Heerenrit: het perfecte dagje uit tijdens de Coronacrisis

Foto: WGF

Vrijwel alle zomerse evenementen in de gemeente Heusden hebben het jaar 2020 aan zich voorbij moeten laten gaan. Voor de Heusdense Heerenrit ligt dit totaal anders. Op 13 september zullen vele motor- en brommerrijders zich verzamelen en zal de Heusdense Heerenrit “gewoon” van start gaan. De Heerenrit lijkt in de wieg gelegd voor de huidige omstandigheden.

De anderhalve meter samenleving, de befaamde elleboogbegroeting en risicobeperking. Begrippen die de afgelopen maanden veelvuldig langskomen én op maat gemaakt lijken voor De Heusdense Heerenrit. “We hebben lang nagedacht over wel of geen Heerenrit”, zegt Bas van Venrooij. “Na alle voors en tegens te hebben afgestreept, zien wij erg veel aanknopingspunten. Wij hebben er ontzettend veel zin in!”

Dat het enthousiasme niet enkel bij de organisatie is te zien, blijkt uit de inschrijvingen. Deze lopen storm. Om gezondheidsrisico’s te beperken, is gekozen om te starten met maximaal 100 deelnemers. Na slechts één week is ruim de helft van het deelnemersveld al gevuld. “Fantastisch om te zien”, aldus Wouter Pullens, voorzitter van De Heerenrit. “Naast een maximum aantal inschrijvingen, treffen we meerdere maatregelen. Zo verzoeken wij onze deelnemers om een beperkt aantal bezoekers uit te nodigen. Het aantal zitplaatsen op het Raadhuisplein is beperkt en wij willen de risico’s klein houden.”

Naast verschillende noodzakelijke wijzigingen, zijn er ook zaken gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Zo verzamelen de deelnemers zich wederom op het Raadhuisplein in Drunen. Vanaf 12.30 uur zullen de brommers en motoren zich melden bij ’t Lokaal, waarna de Heusdense Heerenrit om 13.00 uur zal vertrekken.

Een andere element dat onlosmakelijk met de Heerenrit is verbonden, is het goede doel. “Naast plezier, staat het goede doel bij Heerenrit centraal. Dankzij de opzet die is gekozen, worden maarliefst drie vliegen in één klap geslagen”, aldus Bas. “Deelnemers hebben een fantastische dag, bezoekers op het terras zien schitterende taferelen en er wordt geld ingezameld voor Villa Pardoes.” Evenals in 2020 staat Villa Pardoes namelijk centraal. “Wij zijn afgelopen jaar te gast geweest en hebben met eigen ogen mogen zien hoe goed het geld wordt besteed”, zegt Bas. “Iedere euro is ontzettend welkom. Juist om deze reden willen wij ook dit jaar, samen met onze deelnemers, weer ons steentje bijdragen.”

Staat uw brommer of motor al klaar en kunt uzelf ook niet meer wachten? Inschrijven kan, zolang er plaatsen beschikbaar zijn, erg eenvoudig via: https://heusdenseheerenrit.nl/aanmeldformulier. Aan iedere deelnemer wordt een vrijwillige bijdrage van €15,- gevraagd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen