Nazomeren in de tuinen

Foto: Open Tuinen Midden Brabant

Na meer dan een week tropische temperaturen snakken bloemenliefhebbers en buitenmensen naar een beetje meer koelte en vast ook naar een paar leuke tuinen om te bezoeken. En die zijn er in het weekend van 22 en 23 augustus in Midden Brabant.

En al staat niet alles meer in bloei, dan nog kunnen we best zeggen dat de nazomer zo zijn eigen bijzondere charme met luchtige grassen die zich mengen met de felle kleuren van de nazomerse bloeiers en de eerste kleurige bessen.  De tuin is anders maar nog steeds mooi. Dus kom gezellig kijken en genieten van al dit moois.

Zaterdag 22 en zondag 23 augustus zwaaien de tuinpoorten voor de laatste keer dit jaar open in de tuinen in Midden Brabant. Je bent inmiddels al voor het 16e achtereenvolgende jaar van harte welkom in de tuinen.  In de jaren zijn er tuinen die hun poorten al dan niet definitief gesloten hebben en er zijn nieuwe tuinen gekomen die hun plaats in de ronde van de Open Tuinen Midden Brabant hebben ingenomen. De tuiniers zijn trots op hun tuin, hebben die vaak zelf ontworpen en aangelegd en willen je graag mee laten genieten van al het moois. De tuinen liggen niet al te ver van elkaar in Drunen, Kaatsheuvel en Loon op Zand en ‘s Gravenmoer. Pak dus eventueel de fiets en maak er fijne fietstocht van door het mooie Brabantse land. Misschien lukt dat niet in een dag, maar dan plak je er toch nog een dagje bij.

In de diverse tuinen zijn er plantjes te koop of honing uit de eigen hof, want een aantal tuiniers is ook fervent imker.

De 6 Tuinen in Midden Brabant die dit weekend de poorten open zetten zijn:
< Tuin De Dwerg, Kleinestraat 17, Drunen tel. 0416-853363
< De Dijkgaerd, Zuidhollandsedijk 1, Kaatsheuvel   www.dedijkgaerd.nl      tel. 0416-272936
< De Tuynkamer, Vaartweg 35, ’s Gravenmoer www.tuynkamer.eu tel. 0162-322665 (Alleen op zondag open)
< Hof ’t Einde, Bergstraat 66, Loon op Zand  www.hofteinde.nl     tel. 0416-365455
< Ons Buiten, Kraanven 10, Loon op Zand,  tel.  0416-363959 (Alleen op zondag open)
< Tuinen Landgoed Het Witte Kasteel, Kasteellaan 17, Loon op Zand (Alleen op zondag open vanaf 11.00 uur)

De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur en de entree bedraagt € 2,50 p.p.p.t. ,  inclusief een consumptie. Op www.tuinenmiddenbrabant.nl vind je meer informatie over de diverse tuinen en mooie foto’s en kun je een routebeschrijving samenstellen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen