Nieuws van Protestante kerk Drunen

Foto: Pixabay

U bent welkom in de kerk. Voor de diensten hoeft u zich niet meer van te voren op te geven. Bij de ingang wordt nog wel uw naam en telefoonnummer genoteerd. De tekst van het gebruiksplan voor het bezoek aan de Open Hof en een samenvatting hiervan vindt u op de website. 

Eredienst zondag 13 september
Voorganger: Bram Wassenaar
Ouderling: Wim van Engeland

Bijbellezing
Schriftlezing : Markus 4:26-32(NBV)

Kerkdienst via zoom
Voor extra beveiliging vraagt zoom om een code (“enter your meeting password”) nadat je op de link hebt geklikt om deel te nemen aan de kerkdienst via zoom. Wanneer hier de code 5151 wordt ingevuld, klik je op continue en gaat verder alles het zelfde als voorheen.

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/9076656950?pwd=ZE1aMGpxMXRMbS9ycUQ0bWxlM1V1Zz09  Meeting ID: 907 665 6950 Passcode: 5151 Privacy Disclaimer: Iedereen maakt zelf de afweging om Zoom wel/niet te gebruiken.

Geef nooit wachtwoorden door. Tijdens de dienst kan ook gebruik worden gemaakt van de chat functie om bijvoorbeeld voorbeden door te geven. Op deze manier wordt de dienst interactiever. Op deze manier blijven we zoeken naar meer mogelijkheden om met elkaar verbonden te blijven. Deze kerkdienst is ook online te beluisteren.  (http://wwwkerkomroep.nl/kerken/21870 of www.kerkdrunen.nl)

Kerkbezoek.
U bent welkom in de kerk. Voor de diensten hoeft u zich niet meer van te voren op te geven. Bij de ingang wordt nog wel uw naam en telefoonnummer genoteerd. Wij verzoeken u als het mogelijk is de liturgie van deze dienst die bij deze nieuwsmail is bijgevoegd uit te printen en mee te nemen naar de kerk.
De tekst van het gebruiksplan voor het bezoek aan de Open Hof en een samenvatting hiervan vindt u op de website.

Meldpunt
Deze week kwam binnen bij het meldpunt dat donderdag 10 september mevrouw Atie van Arnhem is overleden.  De dienst voorafgaand aan de begrafenis zal plaatsvinden op woensdag 16 september om 10.30 uur.  Mensen die de dienst willen bijwonen zijn welkom zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Collectes voor de maand september  Diaconie
De 4 collectes volgens het rooster in september 1 x Kerk in Actie: werelddiaconaat, 1x Kerk in Actie: zending en 2x onze eigen diaconie (plaatselijk werk).            Uw collectestorting voor september kunt u overmaken op: NL92RABO 0162 6153 10 t.n.v. Diaconie van de Prot. Kerkgemeenschap Drunen. De Kerk in Actie – collectes zijn doorzendcollectes. Wij zullen de totale maandopbrengst gelijkelijk verdelen over de doelen.

Instandhouding Erediensten en pastoraat.
Voor de instandhouding van kerkdienst, -gebouw en pastoraat collecteert het college van kerkrentmeesters wekelijks in de kerkdienst. Om toch in deze Corona tijd te kunnen geven, kunt u meerdere collectes bij elkaar tellen en dat bedrag overmaken naar NL34RABO 0112684246 t.n.v. Protestantse gemeente Drunen met vermelding ‘collecte College’.

In de maand september zijn er ook 3 afdracht collecten; Jeugdwerk PKN, Vredeswerk en Kerk en Israël. Wij zullen een evenredig deel naar die doelen overmaken. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw gift.

Koffiedrinken op de startzondag
Aansluitend aan de kerkdienst zal er ook koffiedrinken zijn. Om dat zo goed mogelijk in het programma van de startzondag te laten verlopen, zal de koffie deze keer in de kerkzaal genoten mogen worden. Vanaf uw plaats wordt u per rij uitgenodigd om koffie/thee en wat lekkers op te halen van één van de twee uitdeelpunten. Als iedereen gehad heeft kunnen we verkwikt aan het tweede deel van de startzondag beginnen.

Groei en bloei: Diaconale startzondag 13 september
Programma

De dienst zal ongeveer een uur duren. Na koffie/thee volgt het tweede deel van het programma met onder meer een lezing van mw. Esther Gijsbertsen van christelijke natuurorganisatie A Rocha. Zij zal ons meer vertellen over de mogelijkheden tot ontmoeting en verbinding door middel van het werken in een moestuin. Hierna is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten bij een aantal kraampjes die zijn opgesteld. Daar is informatie te vinden over zowel kerkelijke activiteiten als maatschappelijke. Zo zullen BIJEEN van de gemeente Heusden, ‘Teuntje Toekomst’ van mogelijkmakers Heusden, en Velt met info over biologisch moestuinieren aanwezig zijn.

Kinderprogramma
Tijdens de dienst gaan de kinderen aan de slag met het thema groei en bloei. Ook na de dienst is er een gezamenlijke activiteit voor de kinderen: zij gaan iets maken voor in de moestuin.  Als afsluiting zal er voor iedereen iets lekkers en warms te eten zijn, wat dat is dat verklappen we nog niet…

Gemeenteavond
U bent van harte uitgenodigd voor de gemeenteavond op 15 september om 19.45 uur.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen