Succesvolle verzamel-dag Buurt Bestuurt Oudheusden

Een mooie zaterdag met prachtig weer en veel vrijwilligers die Oudheusden met Buurt Bestuurt Oudheusden willen gaan ‘opruimen’. Deze actie is i.s.m. met Woonveste, De Gemeente Heusden en Buurthuis de Schakel opgezet.

Samen met de Scootmobiel club, Inion, Jeu de boules vereniging Allée du Château, kinderen en volwassenen zijn ze deze dag vol goede moed aan de slag gegaan. Het resultaat loog er dan ook niet om: 32 zakken vol met ZWERF-AFVAL. Deze Clean-up dag moet dan  daarmee, ‘helaas’ tot een succesvolle verzamel-dag uitroepen. ‘Helaas’ omdat het nog steeds te makkelijk is om het afval in plaats van in een prullenbak maar gewoon op de grond te gooien. Het is niet alleen een doorn in het oog van vele Oudheusdenaren, het is ook vragen om ongedierte.

Voorzitter Patricia Couwenberg van Buurt Bestuurt Oudheusden “Wij hebben ondervonden dat het ook niet alleen om een leeg blikje of flesje gaat, maar ook een gevaarlijke stof in een jerrycan behoorde tot het afval wat we zijn tegen gekomen. Matras-veren, folders genoeg voor een complete wijk, een droogrek, massa’s peuken en ja… zo zouden we nog uren kunnen door gaan. Wij, en ik spreek namens alle mensen die zich vandaag in hebben gezet, zouden graag zien dat eenieder tweemaal nadenkt voordat u afval (groot of klein, veel of weinig) zomaar ergens dumpt. Door heel het dorp staan voldoende prullenbakken en u kan het afval natuurlijk ook altijd nog thuis weggooien. Wij hebben deze zaterdag toch met een goed gevoel afgesloten en gaan deze actie zeker weer herhalen in 2021. Hartelijk en oprechte dank aan alle vrijwilligers”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Reacties