Controle op hondenbelasting door controleurs

Foto: honden.inbrant petities

Heb jij een of meerdere honden? Dan weet je vast dat je hiervoor hondenbelasting voor moet betalen. De komende weken worden er  huis-aan-huis controles uitgevoerd of er van elke hond aangifte is gedaan. Uiteraard volgen de controles de voorgeschreven coronamaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden.

Wacht niet te lang met de aangifte
De controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs. Op verzoek wordt dit getoond. Treft een controleur een hond aan, die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan ontvang je van de controleur een aangifteformulier. Als je niet thuis bent en de controleur heeft het vermoeden dat op jouw adres één of meerdere honden gehouden worden die nog niet bij de gemeente geregistreerd staan, dan laat hij een brief en een aangifteformulier achter.
Wacht je te lang met het doen van de aangifte dan riskeer je een boete. Je kunt via www.heusden.nl met DigiD makkelijk en snel één of meerdere honden aangeven.

Belastingtarieven
De hondenbelasting gaat in vanaf de eerste volledige maand dat je een hond hebt. Meld je de hond in de loop van het jaar af, dan betaal je tot en met de maand van afmelden. Bij het afmelden moet je bewijsstukken overleggen, bijvoorbeeld een rekening of verklaring van de dierenarts dat de hond is overleden. Je kunt digitaal aangifte doen via onze website www.heusden.nl. Wil je liever persoonlijk
aangifte doen? Dan kun je tijdens openingstijden terecht in het gemeentehuis in Vlijmen. De tarieven zijn niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar.
Wil je weten waarom je belasting moet betalen dan vind je meer informatie op de website

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties