Wie zorgt er voor de mantelzorger?

Foto: Pixabay

Op dit moment krijgt één op de vijf Nederlanders dementie. Mantelzorgers nemen een groot deel van de zorg voor een naaste met dementie op zich. Zowel thuis als in het verpleeghuis. Als partner, familielid, buur, vriend of kennis.

Uit onderzoek blijkt de belasting bij ruim de helft van de mantelzorg te zwaar. Daarom is het zo belangrijk dat mantelzorgers goed voor zichzelf zorgen. Het ondersteuningsprogramma Dementie, geluk ermee… kan helpen.

Steun in de rug
Dementie, geluk ermee… biedt mantelzorgers en hun naasten een steun in de rug en ruimte om lotgenoten te ontmoeten. In vijf bijeenkomsten geven de ervaren trainers van Dementie geluk ermee… mantelzorgers handreikingen die kunnen helpen een balans te vinden in de zorg voor een naaste en wat een mantelzorger zélf nog graag wil doen. Deelnemers leren en ervaren tijdens de bijeenkomsten hoe zij samen kunnen blijven genieten en zin uit het leven kunnen halen.

De groep die in oktober start in Waspik is al vol. Op 4 november a.s. start een nieuwe ondersteuningsgroep in De Stulp, Admiraalsweg 100 te Drunen.
Aanmelden is mogelijk via een mail naar [email protected] of een telefoontje naar 0416 67 12 48.

Dementie, geluk ermee… in het kort

  • Voor mantelzorger(s) én hun naaste met dementie
  • Vijf driewekelijkse bijeenkomsten van vier tot vijf uur op een locatie in de buurt
  • De bijeenkomsten zijn in groepsverband van 6 tot maximaal 12 deelnemers
  • De begeleiders van de bijeenkomst kennen de directe woon- en leefomgeving van de deelnemers
  • Tijdens de korte informatieve gedeelten van elke bijeenkomst leert de mantelzorger meer over dementie. In diezelfde tijd nemen de naasten met dementie deel aan een programma met gezellige activiteiten. Daarnaast zijn er gezamenlijke ontspanningsactiviteiten en een gezamenlijke lunch
  • Bij elke bijeenkomst staat één thema centraal. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de groep is eigen invulling daarvan mogelijk. Thema’s zijn o.m.: wat betekent de ziekte dementie voor u en voor uw omgeving, zorgen voor een ander en een eigen leven leiden, vrijheid en veiligheid.
  • Deelname is gratis

Deelnemers aan het programma kunnen er op rekenen dat de organisatie alle corona-voorschriften in acht houdt. De ontmoetingsruimte is geschikt om 1.5 meter afstand te houden, er is toezicht op naleven van de hygiënemaatregelen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen