Expositie textiel en leer bij Het Pieck

Foto: Het Pieck

Gelijktijdig met de expositie Textiel en Leer NU! in het Huis van Waalwijk is in de Voorste Venne te Drunen de expositie Textiel en Leer! te zien. De werkstukken zijn gemaakt door cursisten van het Pieck onder begeleiding van de docenten Ilse Vermeulen (Textiel) en Caroline Muskens (Leer).

 De deelnemers hebben gewerkt aan de hand van het jaarthema Schoonheid en Verval. De cursisten hebben zich laten inspireren door dit brede thema en dat heeft geleid tot geheel eigen werkstukken, zowel twee- als driedimensionaal. De deelnemende cursisten van Ilse zijn gestart met verkennende opdrachten waarin veel experimenten zijn uitgevoerd en onderzoek en ontdekkingen zijn gedaan om vervolgens van de breedte de diepte in te gaan. Hierin lag de nadruk om tot een beeld met zeggingskracht te komen. ‘Ik ben uiterst trots op wat er bij iedereen is uitgekomen’ aldus Ilse, en dat kan ik beamen. In de tentoonstelling worden eindresultaten getoond, maar ook experimenten en onderzoeken in technieken en materialen die hieraan vooraf zijn gegaan.

Er zitten prachtige, verfijnde kunstwerkjes tussen, zeer verrassende vondsten en uit de werken spreekt een mooi oog voor detail. Ga dat zien mensen! De expositie loop nog tot 4 oktober.

Bezoekadres is Voorste Venne, Anton Pieckplein 71 te Drunen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen