Bibliotheek Heusden tegen eenzaamheid

Foto: Bibliotheek Heusden

In de Week tegen Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Kom erbij! De Bibliotheek Heusden organiseert verschillende activiteiten.

Nationale Voorleeslunch 2 oktober
De eerste vrijdag in oktober is jaarlijks uitgeroepen tot Nationale Ouderendag. De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Het Nationale Voorleeslunchverhaal 2020 is geschreven door Kees van Kooten. In de Bibliotheek Drunen wordt dit verhaal voorgelezen door fotograaf Anki Leene.  Voor haar project “Lang zal ik leven’ portretteerde zij 66 99-jarige. Haar foto’s zijn momenteel ook te zien in de expositie Alleen in Beeld bij Cultuurtoren Honsoirde.

Wilt u komen luisteren? Dit kan op 2 oktober om 10 uur in de Bibliotheek Drunen. Meld u aan via onze website.

Aandacht voor (levens)vragen met Marianne Merkx
Op 6 en 10 oktober kun je in de Bibliotheek met al je (levens)vragen bij geestelijk verzorger Marianne Merkx terecht. Wil je meer over haar weten en het werk dat ze doet? Maak je je zorgen om iemand, maar weet je niet zo goed hoe je er voor diegene kan zijn? Zit je zelf ergens mee en zou je er graag met iemand over willen praten? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Voel je welkom om langs te komen, je kunt een tijdstip reserveren via onze website. Wil je eerst een duidelijker beeld krijgen van wat Marianne doet? Luister dan via de Bibliotheek Heusden op Spotify of Soundcloud de podcast over levensvragen.

Een bakkie troost
Heb jij de afgelopen periode te maken gehad met een situatie waar veel veranderd is? En voel je je daardoor weleens eenzaam? Of wil je handvatten om om te gaan met mensen die eenzaam zijn? In de Bibliotheek Heusden ben je op maandag 5 oktober van 14 tot 16 uur welkom voor een bakkie troost. Rijma de Ruiter van Verlies & Herstel zit klaar met een luisterend oor. Rijma de Ruiter geeft verschillende (online) schrijfworkshops over verlies en gemis. Kom voor meer informatie naar de Bibliotheek Oudheusden of bekijk haar website www.verliesenherstel.nl.

Voor meer informatie over de activiteiten bezoek de website.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties