Licht uit bij ‘Nacht van de Nacht’

Foto: Fat Cat Photography

In de nacht van 24 oktober vindt het jaarlijks terugkerend evenement de ‘Nacht van de Nacht’ plaats. Tijdens deze nacht wordt aandacht gevraagd voor energiebesparing en voor de schoonheid van de nacht. Ook de gemeente Heusden doet hier aan mee  door het doven van de buitenlichten van een aantal gebouwen

Hoge duurzame ambitie
Door lichten te doven wordt energie bespaard. We stoten minder CO2 uit en beperken de negatieve effecten van lichthinder op gezondheid, natuur, dieren, etc. Dit past goed in de duurzaamheidsambities die de gemeente Vught heeft.

Helemaal zonder licht kunnen we niet. Denk hierbij aan verkeer en vervoer in donkerte en veiligheid. Als in die situaties energiezuinige en gerichte (led)verlichting toegepast wordt, draagt dit ook weer bij aan het voorkomen van energieverspilling en de genoemde negatieve effecten. De ‘Nacht van de Nacht’ is een initiatief van natuur en milieufederaties.

Volgt u het voorbeeld?
U kunt zelf ook meedoen door (overbodige) verlichting uit te schakelen of te verminderen tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ op 24 oktober. Maar dit hoeft u niet te beperken tot deze nacht.

Meer informatie
Meer informatie over de ‘Nacht van de Nacht’ en de activiteiten die plaatsvinden, kunt u vinden op de website van ‘Nacht van de Nacht’

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen