Webinar Lachgas van de GGD, niet om te lachen

Foto: Gemeente Heusden

Onder de titel ‘Lachgas is niet om te lachen’ organiseert de GGD Hart voor Brabant op 3 november van 20.00 uur tot 21.00 uur een informatief webinar voor ouders (en andere belangstellenden) over het gebruik van lachgas.

Zo kom je te weten wat de effecten en risico’s zijn en krijg je tips over hoe je het gebruik van dit soort middelen met jouw kind kan bespreken. Natuurlijks is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de deskundigen van Novadic-Kentron, Halt en het jongerenwerk.

Nieuwsgierig?
De webinar Lachgas is online:
> Datum: 3 november 2020
> Tijd: van 20:00 tot 21:00 uur.
> Meld je aan via de website van de GGD

Lachgas is een zoetgeurend en zoet smakend gas en de werkzame stof is di-stikstofmonoxide (N2O). Het is meestal verkrijgbaar in lachgaspatronen (voor bijvoorbeeld slagroomspuiten) of in grote cilinders. Het gas wordt in de ballon gespoten. Je ademt in en uit in de ballon.

Lachgas wordt als narcosemiddel gebruikt in het ziekenhuis of als kortdurende pijnstiller door tandartsen en in ambulances. Dat type lachgas is van medische kwaliteit en gemengd met zuurstof. Daarnaast wordt lachgas ook gebruikt als drijfgas voor slagroomspuiten.

Lachgas in ballonnen valt (nu nog) onder de Warenwet, maar er is een wetgeving in de maak om recreatief gebruik te verbieden. Zie ook Wat is de wettelijke status van lachgas?

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen