Aantal coronagevallen onder kinderen neemt toe

Foto: Kees Vos Fotografie

Het aantal coronagevallen onder kinderen neemt sterk toe. Vooral onder 13- tot 17-jarigen stijgt het aantal besmettingen, maar ook onder kinderen tot 12 jaar is een groei van het aantal besmettingen te zien. Onder volwassenen in elke groep daalt het aantal gevallen juist.

Op elke 100.000 kinderen van 13 tot 17 jaar oud zijn vorige week zo’n 370 coronagevallen vastgesteld. De week ervoor lag dat op 288 per 100.000 en nog een week eerder op 286.

Het Outbreak Management Team  adviseerde dinsdag om te onderzoeken of de kerstvakantie een week verlengd kan worden, om de besmettingen onder jongeren terug te dringen.

Voor het eerst sinds 4 oktober zijn in een etmaal minder dan 4000 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kwamen 3979 meldingen van positieve tests binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat had op maandag iets meer dan 5200 vastgestelde besmettingen gemeld.

In de afgelopen weken ligt het aantal besmettingen op dinsdagen doorgaans wat lager dan op de dagen erna. Dat kan ermee te maken hebben dat minder mensen zich laten testen in weekeindes. Vorige week dinsdag kwamen er iets meer dan 4300 gevallen bij, de dinsdag daarvoor meer dan 4600 en nog een dinsdag eerder (3 november) meer dan 7700.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen