21 Sollicitanten voor vacature Jeugdburgemeester

Foto: WGF

Kinderen uit de gemeente Heusden hebben weer kunnen solliciteren naar de functie van jeugdburgemeester. Op Woensdagavond 9 december presenteren de sollicitanten zich aan de selectiecommissie. Na deze presentaties worden de jeugdburgemeesters voor 2021 bekendgemaakt.

 Maar liefst 21 kinderen, uit verschillende groepen 7 van Heusdense basisscholen, hebben gesolliciteerd naar deze eervolle functie. Tijdens de selectieavond stellen alle kandidaten zich kort voor en vertellen zij wat ze mogelijk willen maken in de periode dat ze jeugdburgemeester zijn. Een selectiecommissie, onder leiding van burgemeester Willemijn van Hees, kiest twee kinderen uit die samen het jeugdburgemeesterschap 2021 gaan invullen.

In de vergadering van 15 december 2020 worden de nieuwe jeugdburgemeesters aan de gemeenteraad van Heusden voorgesteld, waarna zij de taken overnemen van de jeugdburgemeesters 2020: Eefje en Noah.

De Taken jeugdburgemeester
De jeugdburgemeester gaat voor de periode van één kalenderjaar met of namens de burgemeester de gemeente vertegenwoordigen bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten.
Meer informatie: www.heusden.nl/jeugdburgemeesters.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen