Pesten doet pijn! in ‘Anders dan Anders’

Foto: Ad Kraamer

Pesten komt helaas nog steeds veel voor. Op school, op het werk en zelfs ook nog in verzorgingstehuizen. Pesten gebeurt op verschillende manieren. Soms zichtbaar, maar nog vaker onzichtbaar voor ouders, leerkrachten en verzorgers.

Zeer recent heeft een 14-jarig meisje een einde aan haar leven gemaakt omdat zij niet langer tegen de gruwelijke pesterijen opgewassen was. Helaas is zij niet het enige slachtoffer van pesten geweest in de afgelopen tijd. Zó veel impact kan pesten dus hebben.

Hans Gelissen is te gast in ‘Anders dan Anders’ en vertelt aan presentatrice Jacqueline Fenn hoe zijn jeugd is vergald door pesten. Al op de kleuterschool werd hij gepest. Vervolgens op de lagere school en een groot gedeelte van zijn middelbare schooltijd. Omdat hij iets steviger was, minder sportief en zelfgemaakte kleding droeg. Hij heeft ook als volwassene nog lang de gevolgen van pesten ondervonden.

Hans zet zich inmiddels volop in om mensen duidelijk te maken dat pesten letterlijk levens kan verpesten.

Uitzending ‘Anders dan Anders’ donderdag 3 december vanaf 19.00 uur op HTR-TV kanaal 42 Ziggo. Of kijk op HTRMedia.nl/tv

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen