Glazen overkapping voor Vliedbergse ‘hang-ouderen’

Foto: BB Op de Vliedberg

Tegenover het winkelcentrum in Vliedberg wordt een glazen overkapping gerealiseerd. Deze zal straks ruimte bieden aan ouderen die een praatje willen maken.

Het project loopt al vanaf september 2018. In eerste instantie zou een overkapping van hout gerealiseerd worden. Dit stuitte echter op bezwaar vanuit de Vliedbergse middenstand. Zij kwamen met een alternatief idee; een glazen overkapping waardoor de winkels duidelijk zichtbaar blijven. Ook de samenwerking met de gemeente Heusden als eigenaar van de grond, verliep in eerste instantie traag. Iedereen heeft van dit project geleerd volgens Ilonka Mudde van Buurt Bestuurt op de Vliedberg; ook de gemeente die bij initiatieven vanuit de buurten uit de diverse kernen een nieuwe, snellere route gaat bewandelen.

De overkapping moet aan de binnenkant nog afgewerkt worden en ook het bankje voor een 100 jarige dat oorspronkelijk op de plek stond zal worden opgeknapt en aan de buitenkant tegen de overkapping geplaatst. Er staat nu nog een hek om de overkapping maar als ook de bestrating aangepast is en er zijn bloeiende struiken aangeplant, ligt het in de bedoeling van de Vliedbergse gemeenschapsorganisatie de hangplek voor ouderen geheel coronaproof te openen. Buurt Bestuurt op de Vliedberg wil graag in contact komen met jongeren om ook voor hen iets te kunnen betekenen.

Bron: HTR

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen