Het Pieck initieert en verbindt, ook nu!

Foto: Olaf Smit

Juist in deze tijd, waarin we allemaal nog een hele poos aan huis gekluisterd zullen zitten, Initieert het Pieck nieuwe plannen en is ze de verbindende factor in tal van nieuwe projecten. Veel van de projecten en cursussen worden nu online gegeven. Neem gerust een kijkje in het digitale programmaboekje en laat u, juist nu, inspireren!

Bij het Pieck, hèt huis voor kunst & cultuur van de gemeente Heusden, worden cursussen en workshops gegeven op het gebed van dans & beweging, theater, muziek, design en beeldend. De cursussen zijn voor alle leeftijden en voor alle niveaus; de beginneling kan een passende cursus vinden maar ook voor de doorgewinterde creatieveling, die al van alles gedaan heeft, vallen er nieuwe dingen te ontdekken. Kinderen, jongeren, volwassenen en senioren kunnen zich creatief verrijken maar ook de heel jonge peutertjes kunnen al bij het Pieck terecht om te dansen, zingen en spelen met muziek. En al staan alle prachtige lokalen nu even leeg, het Pieck bruist zoals altijd van de plannen en ideeën, ook online!

Creatief ontwikkelen, ook in een lockdown
Onder de tak dans & beweging vallen, naast tal van verschillende dansstijlen zoals Klassiek, Modern, Hip Hop, streetdance, Capoeira en peuterdans, ook cursussen als T’ai Chi, Yoga, lekker in je lijf en workshops/cursussen waar ook de mindset en voeding aan bod komen. Een heel groot deel van de danslessen en workshops wordt nu online gegeven, dus meedoen kan ook vanuit huis!

De theaterafdeling heeft cursussen toneel en musical voor alle leeftijden in haar aanbod. In deze tijd werkt de afdeling met korte filmpjes en opdrachten die online worden gezet. Superleuk ter afwisseling en inspiratie, en heel goed om een beetje in shape te blijven natuurlijk.

De beeldende tak is heel breed en behelst niet alleen tekenen & schilderen, fotografie en boetseren/steenhouwen en dergelijke maar ook het meer ambachtelijk werken, zoals smeden, leerbewerking en houtbewerking. Deze cursussen zullen over het algemeen even wachten met hun aanbod, tot de lockdown weer achter ons ligt.

De muziekafdeling werkt daarentegen geheel online. Zowel kinderen, jongeren als volwassen kunnen een instrument (leren) bespelen onder professionele begeleiding. Nieuw is de Pieck Pop-band die geformeerd is. De band hoopt eenvoudige meespeel nummers online te zetten via het nieuw op te zetten online platform van het Pieck; het Pieck Podium. Zo kun je gewoon vanuit je huiskamer met een band meespelen!

Kader
Alle cursussen die op dit moment en in de toekomst gegeven (zullen) worden kunt u vinden in het digitale programmaboekje. Kijk op www.hetpieck.nl voor uitgebreide informatie over de inhoud van de cursussen, inschrijfmogelijkheden en de dagen en tijdstippen waarop de cursussen gegeven worden. Dit geldt ook voor de cursussen die via Sjors sportief/creatief gegeven worden. Het is altijd mogelijk een proefles te volgen om zo eerst te ervaren of een cursus u past.

Onderschrift: De kinderen uit de theatercursus bij het Pieck werken met behulp van een schimmendoek wat mooie vondsten oplevert! Foto: Olaf Smit

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen