Chapeau Woonkring Heusden zoekt bestuurlijke uitbreiding

Foto: Chapeau Woonkring Heusden

De zeventien appartementen zijn permanent bewoond. Bewoners zijn blij met hun nieuwe stek en de omgeving is gewend geraakt aan de nieuwkomers. Voorzitter Theo Nelissen van Chapeau Woonkring Heusden is dan ook zeer tevreden over het functioneren van het begeleid wonen project in Vlijmen. Hij heeft voor de korte termijn echter wel een grote wens: bestuurlijke versterking.

Sinds zomer 2019 worden de appartementen aan de Nassaulaan bewoond door mensen in de leeftijd van 21 tot 66 jaar met een psychische of psychosociale problematiek. De bewoners worden 24/7 begeleid door een team van elf professionals, mantelzorgers en vrijwilligers. De appartementen worden voor een periode van tenminste 20 jaar van wooncorporatie Woonveste gehuurd. Het overlijden van twee toegewijde bestuursleden zorgde vorig jaar voor een forse bestuurlijke aderlating. Chapeau Woonkring Heusden is op zoek naar een contactbestuurder en een secretaris, beiden bij voorkeur woonachtig in de gemeente Heusden of directe omgeving. “De contactbestuurder is de schakel tussen bestuur en teamleider op de werkvloer”, legt Nelissen uit. “Het bestuur bemoeit zich niet met het dagelijkse reilen en zeilen in de woonkring, maar wil wel op de hoogte zijn van wat zich daarin afspeelt. De voorkeur gaat uit naar iemand met gevoel voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, iemand die werkervaring heeft met mensen met een psychosociale problematiek.”

De secretaris zorgt voor de periodieke verslaglegging van de bestuurlijke activiteiten. Hij/zij verzorgt onder andere de notulen van de bestuursvergaderingen en is verantwoordelijk voor de voorbereiding en opvolging van de acties en de correspondentie. Bestuurlijke ervaring is een pre.

Over de organisatie
Chapeau Woonkring Heusden is onderdeel van Chapeau Woonkringen, opgericht uit een ouderinitiatief voor mensen met een psychosociale kwetsbaarheid. De koepelorganisatie in Den Bosch ondersteunt de verschillende woonkringen en initieert nieuwe. Sommige aspecten worden centraal geregeld zoals intake en diagnose, centrale administratie en initiëren van verdere professionalisering. Andere zaken zoals directe contacten met de professionele begeleiding, kwaliteitsbewaking en contacten met de lokale overheid gebeuren onder verantwoordelijkheid van de lokale woonkring.

Interesse?
Het collegiaal werkend bestuur van vijf personen maakt zich sterk voor de belangen van bewoners en instandhouding van de woonkring. De acht bestuursvergaderingen per jaar vinden in de regel plaats op maandagochtend in Den Bosch. Voor het werk wordt een bescheiden jaarlijkse vrijwilligersvergoeding gegeven.

Interesse in de functie van contactbestuurder zorg of secretaris? Neem voor een oriënterend gesprek contact op met bestuursvoorzitter Theo Nelissen: 06-21194602 of [email protected]. Kijk voor meer informatie ook op www.chapeau-woonkringen.nl

Voorzitter Theo Nelissen (l.) en teamleider Jan-paul Franken. De nieuwe contactbestuurder van Chapeau Woonkring Heusden heeft frequent contact met de teamleider over het reilen en zeilen in de woonkring.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties