Kruisweg Haarsteeg uitgekozen voor de Avond van de Martelaren

Foto: Augustinus Parochie

De Avond van de Martelaren is een initiatief van Kerk in Nood, een pauselijke stichting die jaarlijks projecten steunt in ruim 140 landen wereldwijd. Bijzondere aandacht gaat daarbij ook uit naar christenen die vandaag vervolgd worden en vaak zelfs worden vermoord omwille van hun geloof in Christus.

Vanuit dat oogpunt organiseert ook de Nederlandse afdeling van Kerk in Nood elk jaar in de veertigdagentijd een gebedsviering waarbij het lijden van de hedendaagse vervolgde christenen en martelaren wordt verbonden met het lijden van Christus. Binnen dat kader krijgt het overwegen en bidden van de kruisweg een bijzondere aandacht. Uiteraard wordt hier de link gelegd met Paus Franciscus die op iedere Goede Vrijdag de kruisweg bidt bij het Colosseum in Rome, symbool van de eerste martelaren.

Dit jaar vindt de Avond van de Martelaren plaats in de kerk van Haarsteeg. De gerestaureerde staties van de kruisweg zullen hierbij als leidraad dienen. Het lijden van Christus dat er wordt afgebeeld zal de achtergrond vormen waartegen getuigenissen van vervolgde christenen uit Nigeria, Irak, Pakistan, Syrië,…zullen weerklinken.

In de voorbije jaren vond de Avond van de Martelaren plaats in o.a. de Onze Lieve Vrouwebasiliek te Zwolle, de Sterre der Zee te Maastricht, de St. Nicolaasbasiliek te Amsterdam…en dit jaar in de kerk te Haarsteeg. “Als Augustinusparochie zijn we dankbaar dat we hier onze bijdrage aan mogen leveren. Het is ook een manier om de gepolychromeerde kruisweg van 1904 uit het atelier van Hendrik van der Geld onder de aandacht te brengen. De staties van genoemde kruisweg werden in 2017 op initiatief van her kerkbestuur gerestaureerd waarna de inzegening opnieuw plaats vond door Pastoor Lebrun op 5 juli 2018”

De Avond van de Martelaren vindt plaats op vrijdag 26 maart om 20. 00 uur. Namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie zal Mgr. Mutsaerts, hulpbisschop van Den Bosch aanwezig zijn en voorgaan, samen met Pastoor Lebrun. Biddend zal er worden stil gestaan bij de 14 staties van de kruisweg, afgewisseld met overwegingen, getuigenissen en muziek. Een mooie manier om verbonden te zijn met de geloofsgetuigen van vandaag.

Vanwege Corona wordt dit noodgedwongen de eerste online editie van de Avond van de Martelaren. Inschrijven kan via Kerk in Nood en dan ontvangt u de link voor de gebedsviering op YouTube. Later zal ten behoeve van de Goede Week deze viering ook beschikbaar worden gesteld via de website. 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen