Foto’s vanuit de lucht ‘Jonker Fris terrein’

De voormalige fabriek van Jonker Fris wordt  gesloopt en dat houdt de gemoederen bezig in de gemeente Heusden. FPMB maakte foto’s van het terrein vanuit de lucht.

Het markante gebouw aan de Maasdijk is verkocht aan Staalbedrijf van Sluisveld uit Heesbeen.  Deze fabriek werd in 1910 opgericht te Heusden onder de naam Van Wagenberg Festen. Men begon met soep in blik, gevolgd door spinazie in blik. Sinds 1920 werd ook fruit verwerkt tot fruitpulp en ingeblikt. Later werd de merknaam Jonker Fris ingevoerd en kwamen de producten in de supermarkten te liggen. In 1972 werd Jonker Fris ook de officiële bedrijfsnaam.

Het bedrijf vervaardigde blikgroenten (erwten, wortelen, sperziebonen, spinazie en boerenkool), peulvruchten en appelmoes in blik, fruit in blik (aardbeien, frambozen en bosbessen), en vlaaivulling.

Vanaf 2005 ging Jonker Fris samen met het in het nabijgelegen Giessen gevestigde Hak. Was men in 2003 nog optimistisch, in 2007 kwam reeds het bericht dat de Heusdense vestiging zou sluiten en de productie naar Hak zou worden overgebracht. Uiteindelijk sloot het bedrijf in 2008, waarbij 80 werknemers werden overgeplaatst naar Giessen en de overige veertig werden ontslagen

Zie ook Foto’s sloop loodsen Jonker Fris Heusden

Zie ook D66 Heusden stelt vragen over ‘Jonker Fris terrein’

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen