Terrassen open in gemeente Heusden: geen stormloop maar wel gezellige drukte

Vandaag zijn onder meer de versoepelingen voor de horeca ingegaan. Van 12:00 tot 18:00 uur mogen de terrassen weer open voor publiek. En dat leidde er in combinatie met het goede weer toe dat onder andere al snel weer die vertrouwde gezellige aanblik bood van mensen die in de zon genieten van een hapje en een drankje.

Klokslag 12.00 uur meldden de eerste gasten zich al bij de diverse horecagelegenheden voor een plekje op het terras, in de zon of onder de parasol. Wil Gulpen maakte een rondje met zijn camera langs de terrassen van De Kluis, Den Braai, Klinkert, D’n Dries, Drie Linden, ’t Raadhuis, Arcade, Het Lokaal, In den Gekroonden Hoed, Brouwercafe Kareltje, Ons Gheluk, Braveau, Wapen van Heusden, In den Verdwaalde Koogel, Havenzicht en De Ploeg in Herpt.

Er gelden wel een aantal regels: men is verplicht te reserveren, moet zoveel mogelijk blijven zitten, betalen liefst contactloos en alleen naar binnen én met een mondkapje op voor toiletbezoek, de garderobe of om af te rekenen.

Per buitenterras geldt een maximum van vijftig mensen, zo staat op rijksoverheid.nl. Entertainment op of rond het terras is uit den boze, evenals het vieren van bruiloften en feesten.

Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. De GGD gebruikt die info voor eventueel bron- en contactonderzoek. Aan een tafel zitten maximaal twee mensen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen onder de 12 jaar. Zitten aan een tafel is sowieso verplicht. Met kuchschermen ertussen mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter van elkaar staan. Tafeltjes mogen niet aan elkaar worden geschoven.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen