Waarschijnlijk geen verdere versoepelingen coronaregels vanaf 11 mei

Foto: Pixabay

De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk zouden ingaan vanaf 11 mei laten langer op zich wachten. Het ging dan bijvoorbeeld om het openen van sportscholen en dierentuinen. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic’s nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Zondag zou het kabinet op het Catshuis overleggen over de tweede stap van het zogeheten openingsplan. Maar die bijeenkomst wordt verplaatst naar volgend weekend. Op dinsdag 11 mei volgt dan vooralsnog een persconferentie. De eerstvolgende datum dat de versoepelingen kunnen ingaan is waarschijnlijk 18 mei.

Het is nog niet bekend wat de verschuiving voor de rest van het openingsplan betekent. De derde stap stond gepland voor 26 mei, mits de coronacijfers het zouden toelaten. Vanaf dan zou men weer vier mensen thuis mogen ontvangen en weer uit eten kunnen in horecagelegenheden.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei vrijdag al dat het allerminst zeker was dat het kabinet zondag bijeen zou komen om de versoepelingen te bespreken. Hij noemde de situatie in ziekenhuizen “druk en zwaar” en zei dat een Catshuisoverleg “niet zoveel zin heeft” als het Outbreak Management Team (OMT) geen ruimte voor versoepelingen ziet.

Ook De Efteling in Kaatsheuvel mag nog niet open op 11 mei. Heel jammer, zegt een woordvoerder van het attractiepark in Kaatsheuvel. Het kabinet vindt opening nog niet verantwoord. “We waren er klaar voor. We zijn er eigenlijk al een paar maanden klaar voor”, zegt de Eftelingwoordvoerder. Het park ging in december dicht. “Maar natuurlijk volgen we de regels en begrijpen we waarom dit nodig is.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen