De Tafel van Heusden over Het rijke Vlijmense wielerleven

Foto: Tafel van Heusden/Ad Kraamer

Komend weekend zendt de Heusdense Televisie en Radio Stichting (HTR) weer een nieuwe aflevering uit van ‘De tafel van Heusden’. Aflevering 107 gaat over de charme van de wielersport. De zomer van 2021 staat bol van de grote sportevenementen.

Maar voor deze Tafel van Heusden gaan we terug naar de sportzomer van 2013. De Enecotour, een wielerronde voor profwielrenners door België én Nederland doet de gemeente Heusden aan. De toenmalige burgemeester Jan Hamming wilde deze sportieve gebeurtenis extra aandacht geven en trommelde wat lokale wielercoryfeeën op om daarover na te denken. Dan kom je al gauw in Vlijmen terecht, want Vlijmen heeft een geweldige wielerhistorie.

Aan de vooravond van de ‘Heusdense’ etappe werd een wielercafé georganiseerd. Bekende en minder bekende gasten uit de wielerwereld vertelden vol overgave hun verhalen en de bezoekers smulden er van. Het wielercafé werd een succes en een traditie was geboren …..

2020 had een bijzonder wielerjaar moeten worden. De grote Ronde van Spanje (Vuelta a España) zou de gemeente Heusden aandoen. Vanwege die gebeurtenis zou er een spectaculair wielercafé georganiseerd worden. Helaas voor Stichting Wielerwereld Vlijmen, stak Corona ook bij deze plannen een stok tussen de wielen.

Wat is de romantiek van de wielersport?
Waarom moet het verhaal over het rijke Vlijmense wielerleven verteld blijven worden? Wielrennen is namelijk veel meer dan voorover gebogen op je fiets zo snel mogelijk die kilometers overbruggen. Aan tafel zitten Ben Libregts, vanaf het eerste uur betrokken bij het Wielercafé in Vlijmen en voorzitter Michel van Vugt van de Stichting Wielerwereld Vlijmen.

De HTR-uitzending, op Ziggokanaal 42, is te zien op zaterdagavond 26 juni om 19.00 uur en wordt op herhaald op zondag 27 juni om 20.00 uur. Het programma is ook te zien via ‘uitzending gemist’ op www.htrmedia.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen