PvdA en GroenLinks willen sneller actie over aanleg van zonnepanelen

Foto: Pixabay

Heusden wordt flink achter de broek gezeten om plannen te maken voor het plaatsen van zonnepanelen op gebouwen en boven parkeerplaatsen.  PvdA en GroenLinks Heusden hebben eerder het college opgeroepen om op korte termijn aanjaagplannen te presenteren die isolatie van gebouwen en het plaatsen van zonnepanelen op daken en boven parkeerplaatsen stimuleren.

Blijkbaar gaat het PvdA en GroenLinks niet snel genoeg met de aanjaagplannen. Vandaar dat ze het college van burgemeester en wethouders een aantal concrete vragen hebben gesteld Energiebesparing is cruciaal in de energietransitie en zon op dak is een belangrijke bouwsteen in de Regionale Energie en Klimaat Strategie (REKS). De regio stelt zich tot doel om 25% van het dakoppervlak in 2030 van zonnepanelen voorzien te hebben.

De motie is unaniem door de raad aangenomen. Dit betekent dat het isoleren van gebouwen, het plaatsen van zonnepanelen boven parkeerterreinen en het plaatsen van zonnepanelen op gebouwen voor het college speerpunten in het gemeentelijk beleid zijn.

Aangezien op de gevraagde korte termijn door het college nog niet is gereageerd hebben PvdA en GroenLinks zelf aanvullende schriftelijke vragen gesteld over de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen. Waarbij de gemeente op een simpele manier zelf aan de slag kan met het plaatsen van panelen en daarmee ook het goede voorbeeld geeft.

Bron: GroenLinks Heusden en Partij van de Arbeid Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen