Nieuwe cursussen Het Pieck in Drunen en Vlijmen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Het Pieck

De zomerweken bij het Pieck zijn nog maar net achter de rug. Zowel kinderen als volwassenen hebben op creatieve wijze hun handen uit de mouwen kunnen steken en hebben gedanst, theater en muziek gemaakt of zijn beeldend aan de slag gegaan. Na een heel kleine pauze beginnen de cursussen alweer, met heel veel nieuw aanbod!

In Vlijmen starten dit jaar extra cursussen dans en musical en een kinderatelier op vrijdagmiddag. In dit atelier laat je je fantasie de vrije loop en ga je met verschillende technieken werken aan een kunstwerk. Sta je liever in de schijnwerpers? Isa Erhardt gaat de musical lessen geven voor kids vanaf 6 jaar. Zij heeft al eens de lessen van Karlijn overgenomen dus helemaal nieuw is ze eigenlijk niet meer… In de lessen van Isa staat plezier voorop! Daarnaast leren de kinderen de basis van dans, toneel en zang en gaan ze samen op ontdekkingstocht. In Drunen zal Isa een lessenreeks toneel gaan geven voor 6-plussers. In 10 lessen ontdekken ze spelenderwijs alle facetten van het toneelspel.

Voor de danscursussen in Drunen en Vlijmen zijn er maar liefst 3 nieuwe dansdocenten aangetrokken. Dit jaar zal de dansafdeling namelijk weer een grote dansvoorstelling op de planken zetten en kan er eindelijk weer gedanst worden voor een live publiek. Yes!!

Maakplaats voor handige jongens en meisjes op zaterdag
In Drunen kunnen kinderen dit jaar met hamers, beitels en lijmklemmen aan de slag. In de kinderwerkplaats, van 8 tot 12 jaar, kunnen alle jonge makers onder begeleiding van Ton Lammers aan de slag met techniek, kunst en ambacht (dat is iets goed kunnen maken!) om samen fantastische dingen te MAKEN. Met wisselende korte en lange opdrachten komen verschillende technieken, materialen en gereedschappen aan bod. En natuurlijk kun je ook zelf iets verzinnen om te maken. Een stoere cursus dus voor handige jongens en meisjes!

Ook volwassenen die graag met hout werken kunnen bij het Pieck terecht. In de cursus houtbewerken wordt gewerkt met 3 modules waarin elke keer een specifiek aspect van het houtbewerken aangepakt wordt. Ieder werkt op zijn eigen tempo en niveau aan een zelfgekozen werkstuk; een tastbaar eindresultaat wat mee naar huis gaat! Werk je liever met klei? Kom dan naar de cursus ‘kliederkleien’ door Gert de Mulder. Kinderen en volwassenen leren SAMEN(!) Alle technieken die bij kleien belangrijk zijn. Hoe leuk is dat? Aan het eind worden de werkstukken gebakken en geglazuurd en gaan ze natuurlijk mee naar huis. Voor volwassenen wordt ook een speciale cursus ‘portret boetseren’ aangeboden waarbij je met klei een (3D) portret gaat boetseren.

Kader
Het Pieck is hèt kunstencentrum voor de gemeente Heusden. Naast het cursusaanbod in Drunen biedt het Pieck beeldende, dans- en theater-cursussen aan in de Korf in Vlijmen en muziek in de Hunenhof in Vlijmen. Kijk voor het volledige cursusaanbod op de website; www.hetpieck.nl 

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties