Alternatieve Open dag bij Het Pieck met Mexicaanse Frida Kahlo

Foto: Het Pieck

Zaterdag 16 oktober is het Pieck gehuld in Mexicaanse sferen; de kleurrijke Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo staat centraal tijdens de Pieck-themadag: Een alternatieve open dag vol bijzondere gratis inloop-workshops, life muziek, korte (dans)voorstellingen en een hapje en een drankje in het cultuurcafé de Voorste Venne. Iedereen die wil kan meedoen met de workshops, dus wees welkom!

De dag rondom Frida Kahlo begint al een avondje eerder; vrijdag 15 oktober draait in de Voorste Venne de film ‘Frida’ uit 2002, met Salma Hayek in de hoofdrol. Zaterdag starten we om 12 uur en kun je direct aanschuiven bij de workshop ‘zeefdruk’ van Wim Habraken. Neem een kledingstuk mee of zeefdruk gewoon op papier. Bij Caroline Muskens ga je (haar)versieringen maken van leer en bij Remy Neumann volg je de workshop zelfportret schilderen. Ben je meer van het bewegen? Volg dan de workshop hiphopdans. Een kwartiertje later al start de eerste van twee workshops ‘Accordeon’ door Cecil Breuer.

Leer de zelfportretten van Frida Kahlo ‘Lezen’
Voor extra verdieping start om 12:30 uur de lezing door Marie-Jose Eijkemans waarin zij achtergrondinformatie geeft over de kunstenares en in het bijzonder ingaat op het fenomeen zelfportret. Ook de bibliotheek is deze dag aanwezig; dwaal virtueel rond door Casa Azul, bekijk naslagwerken over Mexico en boeken/beelden over Frida Kahlo.

Om 13:00 uur start de open les ‘Klassiek’ door Maureen Moers. Zelfs de àllerkleinste dansers leren klassieke Mexicaanse danspasjes te zetten bij Maureen! Daarna kun je even uitpuffen en genieten van muziek en dans; Cursisten Sylke Jensen en Saskia van den Berg spelen een aantal stukken op hun klarinet. In de danszaal is de korte dansvoorstelling ‘Dia de los Muertos’ door cursisten van Danique. Na de voorstelling, die vaker herhaald wordt, speelt het blokfluit-ensemble een aantal stukken voor.

En we gaan weer door met workshops…!
In de theaterruimte kun je je laten schminken door Rosalie Maurix. Na deze Mexicaanse metamorfose leer je bij Fred Budas hoe je à la Frida Kahlo een selfie maakt! In de danszaal kun je breakdancen met Navin, in de popstudio zingen we ‘Mexico’ en vele andere nummers met Rias Baarda en in het tekenatelier komt de boetseerklei tevoorschijn om samen met Marie-Louise van Schinkel één groot portret te maken van Frida. Met Eva de Man kun je, in het kinderatelier, sjablonen maken voor zeefdruk. Neem vooral lichtgekleurde hesjes of T-shirts mee om zelf te bedrukken! Vanaf 15:30 kun je bij Frank Lamm aan de Mexicaanse slag op gitaar en om 15:40 kun je, na al dat kijken en doen, nieuwe energie opdoen bij de dansles van Wilmie Thielen. Welkom!

Kader
Deze Workshopdag staat in het teken van Mexico/Frida Kahlo/ Kleur! Aanmelden is niet verplicht; echter vol is vol. Het Pieck is gehuisvest in de Voorste Venne, Anton Pieckplein 71 in Drunen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties