Interview met Legs Boelen in De Voortse Venne

Foto: Ad Hartjes

Vrijdag 22 oktober vind om 20.00 u in het cafe van De Voorste Venne een interview plaats met Legs Boelen. Het interview wordt afgenomen door Joep Trommelen (columnist en Kunstliefhebber) Trommelen zal Boelen bevragen over de totstandkoming van de expositie die momenteel in De Voorste Venne te bekijken is en wat Boelen zoal nog meer bezield en inspireert als beeldend kunstenaar en zanger.

Foto Luuk Aarts

Boelen zal zijn antwoorden versterken met, geprojecteerde beelden en eigen liedjes. Ervoor of erna kunt u de tentoonstelling bezoeken.
De expositie van schilder Legs Boelen is een ode aan zijn opa en fotograaf Leo Sikkers. De familie Sikkers woonde aan de Grotestraat in Drunen, daar waar nu het partycentrum van Wijnand van Delft staat. Leo Sikkers is hier in 1880 geboren en is vanaf 1900 als fotograaf de omgeving vast gaan leggen.
Bij zijn overlijden in 1950 bestond zijn foto-nalatenschap uit duizenden afbeeldingen van personen, straten, dorpsgezichten, feesten, processies en meer. De glasnegatieven waarop hij alles had vastgelegd werden als ouderwets beschouwd en men besloot in 1963 het complete archief naar de vuilnisbelt te brengen.

Legs kwam er jaren later pas achter wat voor een interessant oeuvre zijn grootvader had gemaakt en begon aan een uitgebreid onderzoek met als inspiratiebron de verloren gegane foto’s. Een grote serie tekeningen, schilderijen en foto’s vormen samen het ‘teruggekeerde’ werk van Sikkers en deze boeiende tentoonstelling is tot 17 november tijdens openingstijden te zien in De Voorste Venne, Anton Pieckplein 71, Drunen. De toegang is gratis.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties