Van Gerwen simpel langs Wade voor clash tegen Price op EK darts

Foto: Screenshot / WGF

Michael van Gerwen heeft zich gemakkelijk ontdaan van James Wade op het EK Darts. Dankzij een 10-4 overwinning op The Machine staat de Nederlander vanmiddag bij de laatste acht tegenover Gerwyn Price.

Zonder groots te spelen had van Gerwen in de eerste sessie al een 4-1 voorsprong te pakken. De tweede sessie was vervolgens nog een stuk beter van Van Gerwen, die dankzij een 13-darter, 125 finish en een 11-darter door wist te stoten naar 8-2.

Heel even bracht Wade de spanning nog enigszins terug door met een 14-darter en 142 check-out de achterstand terug te brengen tot 8-4. Daar bleef het echter bij. Van Gerwen noteerde twee 15-darters en stelde zijn plek bij de laatste acht veilig.

Samen met Danny Noppert start van Gerwen de middagsessie. Hij treft nu zijn grote rivaal Gerwyn Price Het wordt de 29ste onderlinge ontmoeting tussen Price en Van Gerwen. Mighty Mick won al 22 keer van de Welshman, maar Price won drie van de laatste vier confrontaties.

Kwartfinale

14:00 Danny Noppert v Nathan Aspinall

15:00 Gerwyn Price v Michael van Gerwen

Rob Cross v Jose de Sousa

Mensur Suljovic v Joe Cullen

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Halve finale

Finale

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen