Finale Utopia Klassiek bij De Voorste Venne

Foto: De Voorste Venne/Utopia

Op zondag 28 november2021, aanvang 11.00 uur, wordt de finale gehouden van de reeks koffieconcerten welke in het seizoen 2020/2021 in De Voorste Venne te Drunen zijn gehouden. Na een lang seizoen, welke onderbroken werd door afgelastingen vanwege de corona pandemie zijn wij nu aangekomen bij de finale in de vertrouwde zaal Utopia.

Het afgelopen seizoen zijn er 7 concerten geweest met diverse musici. Aan het eind van elk concert heeft het aanwezige publiek een waardering gegeven. De 3 musici met de hoogste waardering strijden nu in de finale om de eerste prijs. Het belooft een prachtige finale te worden met 4 top musici. Naast de publieksprijs zal er ook een persprijs worden uitgereikt.

Voor de finale hebben zich geplaatst:

Christian Sanders
Christian is geboren in Groningen. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Aan dit instituut volgde hij ook de bachelor studie. Na het behalen van het diploma deed hij een masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht) bij de Hongaarse pianiste en docente Klára Würtz. In 2015 behaalde hij cum laude het diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms, begeleid door het Utrechts Studenten orkest. Na zijn studie in Nederland kwam hij in contact met de in Oostenrijk bekende en gewaardeerde pianist Johannes Kropfitsch aan het conservatorium in Wenen. In 2017 behaalde hij met goed resultaat het COP-diploma. Christian volgde vele masterclasses en nam deel aan een aantal concoursen: hij won de tweede prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije) en de prijs voor de beste uitvoering van de compositie van Schubert. Driemaal haalde hij de finale van het Prinses Christina Concours (noord). In 2017 behaalde Christian tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert.

Yu-Ping Vicky Juo Yu-Ping
Vicky Juo (1996) werd geboren in Yunlin, Taiwan. Vicky is op driejarige leeftijd begonnen met piano spelen met haar tante Yi-Chin Chang. Op haar zesde startte ze tevens met viool spelen. Vicky begon haar muzikale opleiding bij haar eerste leraar Shih-Ling Chang. Vervolgens studeerde ze aan de Sacred Hearts High School bij Chin-Chuan Chang. In 2018 rondde Vicky haar bacheloropleiding af bij Marcel Baudet aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze won de 2de prijs – categorie B en de Beethoven prijs bij de Young Pianist Foundation Competition. Vicky trad in Nederland onder meer op in de Sweelinkzaal (Conservatorium), het programma was: Beethoven: Sonate in D major op.10-3; Chopin: Mazurka op.59; Scriabin: Sonate no.2; Dutilleux: Choral et Variations. In mei 2019 trad ze op in Groningen in het Oosterpoort café waar ze werken van Beethoven; Rachmaninoff; Rautavaara; Granados; Chopin; Debussy en Liszt ten gehore bracht. Vicky trad in 2013 als solist op met het Sacred Hearts Orchestra o.l.v. Yu-Hsiand Chang. In de Julien Government Music Hall in Taiwan voerden zij het Tweede Celloconcert van Rachmaninov uit. De jonge pianiste is een ervaren musicus en won vele prijzen op allerlei concoursen. Ze kreeg al vaak uitnodigingen om met orkest op te treden. Naast haar solo-carrière speelt Vicky graag mee in kamermuziekensembles.

Hanneke Veldhuizen  en Martin Kaptein.
Hanneke(1998), docente & saxofoniste, studeert bij Johan van der Linden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Ze speelt altsaxofoon in het Lunette Saxophone Quartett en samen met Djuwa Mroivili vormen zij Duo Fuoco. Als docente was ze sinds 2017 werkzaam bij MEC Muziek, de Olster Harmonie en TacT Muziek. Als afstudeerproject maakte Hanneke samen met haar klas van de Friese Poort een musical. In Drachten kreeg ze les van Jelle Visser en hij bracht haar in contact met Johan van der Linden. Bij hem volgde ze in haar laatste leerjaar naast haar studie, de vooropleiding in Zwolle. Ze vormde het Lunette Saxophone Quartet samen met Puck van der Hoeven, Inge Mulder & Daphne Wesseling.

Martin Kaptein is op dit moment druk met het promoveren en uitvoeren van stukken van de Russische componist Alexander Skrjabin. Martin heeft recitals gepland voor, onder andere, het Europees Skrjabin Genootschap en het Grachtenfestival. Ook werkt Martin aan zijn eigen initiatief, de Scriabin Club, met als doel om cultureel bewustzijn te promoten. In 2020 werd Martin finalist van het Grachtenfestival concours. Dit festival gaf Martin de mogelijkheid om over heel Nederland concerten uit te voeren. Martin won het beroemde “St. Cecilia International Piano Competition” concours in Porto, Portugal in 2015. In 2019 won Martin met zijn trio het kamermuziek concours aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door het aanwezige publiek. Overigens ligt er voor de deelnemers aan de finale een gedifferentieerd prijzenpakket klaar, zodat alle deelnemers aan hun trekken komen. Zo zal er naast de publieksprijs ook een persprijs worden uitgereikt.

Programma:   
10.30 Zaal open
11.00 Opening
11.05 Finalist 1
11.30 Finalist 2
11.55 Pauze
12.10 Finalist 3
12.35 Stemming
12.45 Prijsuitreiking
12.50 Slotoptreden winnaar
13.00 Afsluiting seizoen 2020/2021 met een gezellig samenzijn.

Het programma van de finale is boeiend en van een zeer hoog niveau. De deelnemers zullen onder andere stukken spelen van Chopin, Bach, Rachmanonov, Franck en Schubert

Entree:
Entree: € 13,00 p.p., inclusief € 0,50 theater toeslag, koffie/thee en programmablad. Pass Partout is nog geldig voor deze finale.
De Voorste Venne: Telefoon: 0416 374478,  Anton Pieckplein 71, 5152 LZ Drunen. Gaarne kaarten zoveel mogelijk van te voren online (www.devoorstevenne.nl/programma) te kopen en niet op de dag zelf. Denk aan uw QR code. Parkeren (gratis) op het Anton Pieckplein
5152,  LZ Drunen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen