HTR gaat training aanbieden voor jongeren

Foto: Pixabay

Al jaren verzorgen de vrijwilligers van de HTR verslaggeving van evenementen en gebeurtenissen in de gemeente Heusden op radio en televisie. Deze verslaggeving kan echter wel wat verjonging gebruiken, zeker nu andere media dan radio en tv steeds belangrijker wordt. In 2022 wordt er dan ook gestart met een project waarin nieuwe vrijwilligers de kans krijgen om het vak van video verslaggever te leren.

Met leuke opdrachten in de hele gemeente kan er ervaring worden opgedaan en worden gedeeld. Vanuit de HTR wordt er gewerkt aan een cursusprogramma waarin je leert hoe je iemand in beeld moet brengen, hoe je de juiste vragen stelt en hoe je daar een leuk verhaal van maakt. Daarbij maken we gebruik van eenvoudig te bedienen apparatuur die je zelf meeneemt (zoals je telefoon) aangevuld met extra items zoals goede microfoons en de juiste software om de beelden te monteren. En heeft het eindresultaat voldoende kwaliteit? Dan gaat deze direct op de zender en social media.

Heb jij interesse om hier aan deel te nemen? Of weet je iemand die dat best wel wilt doen? Stuur dan een e-mail naar Jacqueline Fenn, [email protected]

Zodra het plan meer vorm heeft gekregen sturen de mensen van de HTR je alle informatie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen