JBZ: Afschaling zorg in verband met stijgend aantal coronapatiënten

Foto: Kees Vos Fotografie

Er wordt in de media veel gepraat over code zwart. Gelukkig is het nog niet zover, maar de situatie is wel zeer zorgelijk. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis vindt het belangrijk om je te laten weten hoe het op dit moment in het ziekenhuis is. Daarnaast willen ze je laten weten dat je kunt helpen.

Het aantal coronabesmettingen neemt elke dag toe. Het gesprek gaat vooral over het aantal beschikbare bedden op de Intensive Care, maar het probleem is veel groter dan dat. Álle zorg in jouw omgeving staat op dit moment onder grote druk. Als het aantal coronapatiënten verder stijgt, loopt de zorg stapsgewijs verder vast. Dat geldt voor de medische zorg in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, maar ook voor de ambulancedienst, voor de thuiszorg, de zorg in de verpleeghuizen en de zorg die huisartsen bieden.

Grootste deel operaties uitgesteld
JBZ kan nu al niet meer altijd de zorg bieden die je van hen gewend bent en heeft moeten besluiten de reguliere zorg nog verder af te schalen. Spoedzorg gaat gewoon door en een belangrijk deel van de spreekuren ook, maar een groot deel van de planbare operaties wordt afgezegd. Dat doet de zorgverlenershart pijn. Het leidt bij de patiënten mogelijk tot gezondheidsschade en dus mogelijk tot verlies van kwaliteit van leven.

De artsen wegen zorgvuldig af welke zorg medisch gezien verantwoord kan worden uitgesteld. Waar nodig of wenselijk wordt overlegd met de patiënt en de huisarts. De mensen van wie de operatie, behandeling of de poliklinische afspraak wordt afgezegd, worden hiervan op de hoogte gebracht.

Wanneer het aantal coronapatiënten de komende tijd nog verder toeneemt, moet mogelijk worden gekozen wie nog een levensreddende behandeling krijgt en wie niet. Pas als dat het geval is, wordt het code zwart. Dat wordt landelijk afgekondigd.

Wij doen ons best
“Samen met andere zorgverleners uit jouw omgeving doen wij ons best om deze situatie te voorkomen. Door intensief met elkaar samen te werken, de zorg anders te organiseren en kritisch te kijken naar wat écht nodig is. Veel zorgverleners zijn ziek of zitten in quarantaine vanwege corona. Er is dus een grens aan wat wij kunnen doen”.

Je kunt helpen
Corona is een akelig virus dat moeilijk onder controle te krijgen is. Je kunt helpen in de strijd. Neem geen onnodige risico’s, houd je aan alle maatregelen, laat je testen als je klachten hebt, laat je vaccineren en neem de boosterprik.

Warm hart

Wat er de komende tijd ook gebeurt, JBZ blijft iedereen een warm hart houden voor jou en doen hun uiterste best de zorg te bieden die nodig is.

Vragen
Je kunt dan contact opnemen met ons patiëntenvoorlichtingscentrum via telefoonnummer (073) 553 34 00 of via [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen